A Coinbase nevű cég olyan gyorsan reagált a Twitter támadásokra, hogy nagy veszteségtől védték meg ügyfeleiket. Sokan így is áldozatul estek.

A nemrégiben történt Twitter botrányt követően egyre többet tudunk meg arról, hogyan reagált a világ a támadásra. Sajnos a tetteseket eddig nem vonták felelősségre, annak ellenére, hogy már 1 millió dollárt kap a nyomravezető.

Most az is napvilágot látott, hogy a Coinbase nevű kriptovaluta-platform, mely a kereskedést segíti, gyorsan reagált a dologra, így kevés felhasználójukat érte kár.

A Twittert július 15-én törték fel hackerek, céljuk pedig az volt, hogy több milliós követőtáborral rendelkező fiókokat használjanak fel óriási (bitcoin) bevétel kicsalására.

Kép forrása: Coinbase

Az átverés részben sikerült, a Whale Alert adataiból kiderült, hogy a csalók összesen 58 000 dollárt szereztek. Ennél azonban jóval többet is szerezhettek volna, ha a Coinbase nem kapcsol gyorsan.

A cég nemrég közleményében azt írta: a támadás során megadott kódot, melyre utalni kellett volna, gyorsan feketelistára tették. Így több mint 1100 felhasználó nem tudott pénzt küldeni. Összesen 280 ezer dolláros (nagyjából 86 millió forint) bitcoin tranzakciót tettek lehetetlenné.

Sajnos a közlemény szerint így is 14 felhasználó esett áldozatul a csalásnak, ők összesen 3 ezer dollárnyi bitcoint küldtek át.

Az ügyben egyébként az FBI is nyomozást indított, a Justin Sun által felajánlott 1 millió dollár pedig valószínűleg jó motiváció.

Egymillió dollárt kap, aki leleplezi a Twitter botrány hackereit

×