Az Ignition Series keretei között a WePlay is megszervezte saját VALORANT versenyét, melyre a magyar ötös a need more DM is bejutott.

A tegnapi napon már írtunk róla, hogy a need more DM kiharcolta az elődöntőbe jutást a WePlay VALORANT versenyén. Az ellenfelünk Európa jelenlegi, de lehet a világ legerősebb csapata a G2 Esports volt. A mérkőzésre este 7 órától került sor közvetlen a fish123 NIP meccs után.

A map vétó alkalmával ezúttal a need more DM oldaláról Bind, a G2 oldaláról pedig Ascent került előtérbe. Decidernek  Havent sorsolta a gép. Sokat nem is kellett várni a mérkőzésre, mert rögtön kezdetét is vette az összecsapás. Ahogy várni lehetett Binden a védekező oldalt választotta a G2, aminek meg is lett az eredménye. Az első félidőt egy nagyon erős 10:2-es oldalcserével zárták. A magyarok számára talán bzt 4k-ja lehetett a legemlékezetesebb momentum. A váltást követően a G2 megszerezte a pisztolykört és sikerült 12:2-re elmenni. Az első meccspontot még hárította a magyar alakulat, de a végső csapást a 15.körben végül bevitte a G2.

Bind: need more DM vs G2 (3:13)

https://www.youtube.com/watch?v=0vkrh2ZAyqI

A második pályán Fodáék kezdhettek védekező oldalon. Az első két kört sikeresen behúzták, a harmadik fegyveres körre viszont a G2 is megérkezett. Egy kis ideig állt a találkozó, mivel Barcode-nak elment a nete, de szerencsére időben visszajött és folytathatták a találkozót. A félidő végül 4:8-ra ért véget a G2 javára, ekkor jöhetett a fordulás. Az első támadópontját a 16. körben szerezte az nmDM, amikor FoDa nézett szembe Pyth Cypherével. A jó shock dart használatának köszönhetően újabb pontot könyvelhettek el maguknak. Sajnos a különbség túl nagy volt, és hiába sikerült ismét plantolni, a kör a következő fordulóban nem lett meg. Még egy kis ideig kitudták védeni a meccs pontot, de a 20. körben végül véget ért a találkozó.

Ascent: G2 vs need more DM (13:7)

https://www.youtube.com/watch?v=ufLWRYsyvtk

A magyar ötös egyértelműen egyre jobban belekerül a VALORANT top csapatainak köztudatába. Már a legtöbb riválissal könnyen felveszik a versenyt, de egyelőre a G2 mindenki számára hatalmas falat. A WePlay versenyéről egy bronz éremmel és 5 ezer dollárral távoznak, ami szintén hatalmas eredmény.

Gratulálunk fiúk további sok sikert nektek!

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×