A modern technológia nem ismer határokat.

Az iPod Classic remekül reprezentálja, hogy mennyire is változnak az idők. Amíg a 2000-es években a legmenőbb tech cuccok egyike volt az iPod Classic, addig 2014 óta már nem is forgalmazza az Apple az egykor rendkívül népszerű eszközt, ami annak idején az MP3 lejátszók Ferrarijaként tartottak számon. Ez persze nem azt jelenti, hogy manapság használtan ne szerezhetnénk be az említett MP3 lejátszót, viszont nagy hátránya, hogy még merevlemezzel szerelték, ami nem túl szerencsés egy hordozható eszköznél.

Épp ezért egy youtuber úgy döntött, hogy lecseréli az iPod Classic merevlemezét egy korszerűbb megoldásra, ennek megfelelően végül egy M.2-es SSD is bekerült a lejátszóba. Ehhez persze szükség volt egy átalakítóra is, amit az iFlash webáruházából érhettek el, mintegy 39 euróért.  Ezt követően csupán be kell pattintani a helyére az új mozgó alkatrészektől mentes tárhelyünket és immáron zökkenőmentesen hallgathatjuk kedvenc zenéinket.

 

Fontos viszont arra figyelni, hogy megfelelő méretű SSD-t válasszunk, ugyanis a videóban például ezt pont elnézték és egy „átlagos” méretű M.2 SSD-t választottak, ami sajnos nagyobbnak bizonyult, mint az iPod Classic-ban fellelhető hely, ezért nem is sikerült belepasszírozni végül.

Ezt láttad már?

×