A Xiaomi Mi Smart Mouse, más néven a Xiaomi XiaoAI Mouse mindössze 149 kínai jüanba kerülne, ami nagyjából 6 ezer forint.

Korábban a Xiaomi monitorok és okosórák kapcsán már megemlítettük, hogy a vállalat igenis több lábon szeret állni, így igyekeznek minél több területen készíteni termeket. Persze nálunk leginkább az olcsó okostelefonokról ismertek, ám termékpalettájuk kiterjed a szappantól kezdve, a porszívókon át az egyszerű ceruzaelemig.

Kép forrása: Xiaomi

Így talán az sem meglepő, hogy most különleges okosegér gyártásába szeretnének fogni, hogy piacra dobják a Xiaomi Mi okosegeret, más néven a Xiaomi XiaoAI-t. A Xiaomi a kínai nyelvben egyébként szó szerint kis rizst jelent (小米), a XiaoAI-t tehát kis AI-nak is lehet fordítani. Ez egy kis okosegér, kis hangvezérléssel és kis dupla-csatlakozással. A tervek szerint a projekt finanszírozási kampánya június 24-én indul.

Ez tehát egyelőre egy terv, melyet a Xiaomi saját alkalmazásán mutatott be, és amihez a kínai OEM oldalán finanszírozási kampányt hoztak létre.

A Mi Smart Mouse hangvezérlés funkcióval rendelkezik, amit XiaoAI-nak hívnak, innen kapta a XiaoAI egér alternatív elnevezést. Ennek lényege, hogy az eszközt olyan egyszerű hangparancsokra lehet használni, mint például a „nyisd meg a Word-öt”, vagy a „hangerőt 80 százalékra”.

Ezzel együtt nagyon meglepő, hogy a Mi Smart Mouse ára a tervek szerint 129 jüan lesz, ami nagyjából 6 ezer forintnak felel meg.

Ezenkívül ott van még a dual-mode connectivity, ami lehetővé teszi, hogy az egeret akár két különböző eszközön is használjuk egyszerre. Az egér antibakteriális bevonattal rendelkezik, valamint egy 750 mAh-es akkumulátorral, amivel 30 napos használatot is kibír.

A Xiaomi Mi Smart Mouse további specifikációja:

  • 4,000 DPI
  • Bluetooth 5.0
  • A görgő 10 millió lenyomást bír ki

A Xiaomi Mi Smart Mouse csak Kínában lesz elérhető, de várhatóan később a világ többi részén is kiadják.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×