Az AMD felkötheti a fehérneműjét.

Miközben már 1 éve várjuk, hogy nagy tesót kapjon az RX 5700 XT, az AMD a mai napig nem dobta ki a felsőkategóriás kártyáit. Eközben az Nvidia előállt a Super sorozattal, most pedig az Ampere kártyák vannak terítéken. Korábban leleplezték már az új generáció kinézetét, ami miatt az Nvidia belső vizsgálatot tartott. Ezúttal viszont ismét feltűntek a kártyáik, méghozzá a 3DMark-féle Time Spy benchmarkjában,

itt sikerült még az RTX 2080 Ti-ra is rávernie 30%-ot a titokzatos Amperének.

Persze valószínűleg egy kezdeti darabról van szó, ennek megfelelően nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Ennek ellenére elsőre meggyőző az eredmény, tekintve, hogy a Titan RTX-et is maga mögé utasította az új induló.

A titokzatos kártya egész pontosan:

  • 30,98%-kal volt erősebb az RTX 2080 Ti Founders Editionhez képest
  • 21,07%-ot vert az MSI RTX 2080 Ti Lightning Z-re
  • 22,14%-kal teljesített jobban az Nvidia Titan RTX-nél
  • 8,3%-ot vert a legjobb Titan V eredményére, amit nem mellesleg folyékony nitrogénnel hűtöttek a teszt erejéig
  • és 2,18%-kal maradt el a KINGPIN által túlhajtott EVGA RTX 2080 TI XC-től

A fentebbi grafikonon is jól látható, hogy egyedül a tuningmester által szénné húzott RTX 2080 Ti XC tudta maga alá gyűrni az új Amperét. Az RTX 2080 Ti gyári referenciamodelljéhez képest viszont 31,98%-kal jobban teljesített.

A Hardwareleaks megerősítette, hogy a tesztet egy Nvidia dolgozó futtatta le, viszont a tesztelő kilétét nem árulták el, ami érthető, hiszen bizalmas adatokról beszélünk.

A kérdés, hogy milyen árcédulát kapnak majd az új generációs Ampere kártyák?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×