A korszerűsítés miatt átkereszteli az Apple a telefonos operációs rendszerének a nevét. Az új névvel már a régebbi felhasználók találkozhattak.

Egy ismert leaker és tech újságíró, Jon Posser szerint az Apple hamarosan átkereszteli az iPhone-ok operációs rendszerének nevét. Az új név egyáltalán nem bonyolult, sőt egy régebbi névhez térnek vissza az Apple-nél. Az iOS helyett ezentúl iPhone OS névre fog hallgatni az oprendszer.

Az iPhone-ok rendszerét hajdanán ugyanis iPhone OS-nek hívta az Apple, ám az új eszközök érkezésével iOS-re módosította azt. Az visszakeresztelésre azért volt szükség, hogy teljes mértékben elkülönüljön az iPad rendszerétől, az iPadOS-tól.

A név nem meglepő, hiszen az Apple minden technológiájának saját operációs rendszer nevet ad. A Watch okosórák watchOS-ként tartják számon, az Apple Tv-k tvOS-sel futnak. A Mac számítógépeknél az operációs rendszert macOS-nek hívják. Az iOS ebből a szempontból kilóg és, hogy teljes mértékben egységes legyen a szemléletmód visszaváltják a régi nevére az oprendszert. A felhasználók szempontjából is könnyebb lehet, hiszen az új névvel sokkal specifikusabb találatokat kaphat a különböző felületeken.

Mindenesetre egyelőre ez nem végleges, és ha valami változás történik, arról biztos tesz bejelentést az Apple. Mondjuk hétfőn kezdődik a WWDC 2020, ami tökéletes alkalom lehet erre.Az előadás európai idő szerint hétfő este 7 órakor indul, amit az alábbi linken követhettek majd.

Nektek jobban bejön a régi-új név, vagy inkább az iOS-t preferáljátok?

 

×