Az Epic Games az utóbbi évek sikereinek köszönhetően egyre nagyobb értékű vállalattá válik. Az üzlet pörög, becslések szerint értéke tovább nőhet.

Az Epic Games úgy tűnik, nagyon szépen halad efelé, hogy egy igen nagy értékű, meghatározó vállalattá váljon a videojáték-iparban. A legutóbbi 750 milliós befektetések után nagyjából 17 millió dollárra rúg majd a cég teljes értéke –írja a Bloomberg. Ekkora összeget forintban fel sem lehet fogni: 5 213 815 000 000,00 forint.

Az új befektetéseknek köszönhetően ugyanis az Epic értéke 2 milliárd dollárral nő majd meg (2018 óta).

Ebben természetesen óriási szerepet játszik a Fortnite sikere is, ami minden idők egyik legnépszerűbb battle royale játéka lett. A vállalat becslése szerint csak 2018-ban 3 milliárd dollár nyereséget hozott a játék. Ehhez persze még hozzájön az Unreal Engine jogdíja, valamint az Epic Games Store bevételei.

Kép forrása: Epic Games

A nagy bevételt generáló projektek miatt a befektetők egyre szívesebben szállnak be az Epic üzletébe, projektek finanszírozásába. A Fortnite-ban zajló legutóbbi események például teljesen leterhelték az Epic szervereit, ami bizonyítja, hogy milyen sokan kíváncsiak rá.

Az új generációs konzolok, mint a PlayStation 5 és az Xbox Series X, valamint az új Unreal Engine 5 a jövőben tovább növeli majd az Epic Games sikereit, ami aztán természetesen pénzben is mérhető.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×