Az Egyesült-Királyságban petíció indult amellett, hogy a Loot Boxokat is tekintsék szerencsejátéknak. Az ügy mellett híres FIFA streamerek is kampányolnak.

Pár hete beszámoltunk arról, hogy a brit kormány is követhetné azt a rendszert, miszerint a FIFA csomagokat kizárólag zsetonokból lehetne megvásárolni játékon belül. Hollandiában és Belgiumban már betiltották a FIFA pontokat, és az Egyesült-Királyság kiesésével komoly piacot bukna el az EA. A petíció mellett FIFA streamerek és játékosok is kampányolnak.

Azt szeretnék elérni, hogy az Egyesült Királyságban a videojáték által kínált Loot Boxok is számítsanak szerencsejátékozásnak abban az esetben, ha pénzért lehet megvásárolni őket. Jelenleg 27 ezer aláírásnál jár az ügy, ami arra elég, hogy a kormány felfigyeljen a problémára. Ha eléri a 100 ezer aláírást, akkor már a Parlament elé is kerül az ügy.

A FIFA streamerek és játékosok segítségével egy nap alatt több mint 10 ezer aláírást gyűjtöttek össze. A határidő szeptember 5, szóval még bőven van arra esély, hogy elérjék a kívánt 100 ezres határt.

De ez miért jó nekünk?

Mivel jelentős bevételt termel a cég számára a FIFA Ultimate Team mód, így kénytelen lesznek átalakítani a játékot, ha azt szeretnék, hogy továbbra is ilyen jó számokat érjenek el. Hogyha ez tényleg összejön, akkor kíváncsian várom, hogyan reagál az EA és mit vezet be a kanadai cég a FIFA21-ben.

Ha brit állampolgár vagy az Egyesült Királyságban élsz, akkor te is aláírhatod a kezdeményezést!

Te mennyit költesz FIFA pontra évente?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×