Az eddigi legnagyobb gyomrost kaphatja a FIFA Ultimate Team módja, ha a brit kormány a játékmód ellen hoz döntést. Egy korszak érhet véget.

Az Ultimate Team tulajdonképpen a legsikeresebb az EA összes játéka közül. Azért kezeli így külön, hiszen ehhez magának a FIFA játéknak nem sok köze van, az UT szinte teljesen önálló életet él.

Aki már játszott az Ultimate Team móddal, az pontosan tudja, hogy miért. A mód az iskolapéldája a Pay-To-Win játékoknak. Bár van lehetőségünk csapatépítő kihívásokból és jutalmakból is játékosokat szerezni, ez sokkal több időt és figyelmet vesz igénybe, mint a könnyebbik mód.

A másik lehetőség, hogy teljes havi fizetéseket pumpálunk a játékba, reménykedve, hogy majd valami jó kiesik a súlyos pénzekért megvásárolt csomagokból.

Erre unt rá most a brit kormány, komoly szabályozások jöhetnek

Korábban néhány európai ország, többek között Hollandia és Belgium is betiltotta az Ultimate Team-ben a valós pénzért kapható valutát. Ezekben az országokban csak és kizárólag játékon belül szerzett valutáért vásárolhatóak a csomagok.

Jelen pillanatban a játék „E” besorolással rendelkezik az USA-ban (mindenkinek ajánlott), míg Európában is 3 év fölött bárki, megkötés nélkül játszhatja. Most a brit kormány arról fog tárgyalni, hogy szerencsejátéknak minősítsék-e az UT valós pénzt mozgató részét. Ha ez bekövetkezik, egy újabb hatalmas piacot bukik el a kiadó.

Reagálnia kell az EA-nek

Akármennyi pénzt költünk, nincs garancia arra, hogy kapunk akár egy kiemelkedő focistát a csomagokból.

Ha a brit kormány ezt tényleg meglépi, annak komoly következményei lehetnek. Miután az EA egy zsák pénzt bukna az ítéleten, jó eséllyel nem lenne hova tovább halogatni a dolgot: teljesen át kellene alakítaniuk az Ultimate Team-et. Kérdés, hogy a hatalmas kiesést mivel tudnák pótolni, miután egyre kevesebb országban engedélyezett a mechanika.

Jó megoldás lehetne, ha valamilyen garantált jutalmat vezetnének be. Így egy bizonyos összegért mondjuk garantáltan megkaphatnánk bizonyos labdarúgókat. Talán azért is esélyes ez a mód, hiszen az elképzelhetetlen, hogy a mikrotranzakciók teljesen kikerüljenek.

Szerintetek mi lenne a mikrotranzakciók legjobb implementálási módja?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×