Az AT&T úgy tűnik megválna a Warner Bros. Interactive Entertainment gaming részlegétől, mely olyan címeket is magába foglal, mint a Harry Potter, Lego vagy MK játékok.

A CNBC értesülése szerint az AT&T egy 4 milliárd dolláros üzletre készül. A cég megválna Warner Bros. Interactive Entertainment gaming részlegétől. A kiadó olyan címekkel összeköthető, mint a Harry Potter, Game of Thrones, Mortal Kombat vagy a Lego játékok.

Mivel ez csak a gaming divízióra vonatkozik, így elsősorban csak a játékadaptációkról van szó. A Warner Bros. továbbra is birtokolná a filmes jogokat, így a különböző filmek és képregények alapján készült játékokból továbbra is kapna részesedést a cég. A címek fölött továbbra is az AT&T és Warner rendelkezik, de megadja a lehetőséget, hogy valaki a franchise alatt kiadjon egy teljesen új játékot.

Az eddig kiadott címek valószínűleg felkeltik a vásárlók figyelmét, hiszen a potenciális vevő a Harry Potter: Wizards Unite és a Batman Arkham sorozatát is megszerezné. A lehetséges vásárlók között olyan nevek szerepelnek, mint Take-Two Interactive, Electronic Arts, vagy Activision Blizzard. Egyelőre egyik cég se kommentálta a híreket.

Az eladásra azért is van szükség, mert 2018-ban egy 200 milliárdos adósságot halmozott fel az AT&T, aminek az összegét valószínűleg így próbálják meg csökkenteni. A CEO poszton is változást történt, és július 1-től  John Stankey veszi át Randall Stephensontól a staféta botot. Jelentős változások várnak még az AT&T-re és úgy tűnik ez az első lépés a cég „portfólió racionalizálásához”.

Te melyik cégnél látnád szívesen a Warner Bros gaming jogait?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×