Menesztette a Riot Games azt a személyt, aki tiszteletlenül nyilatkozott a tragikusan elhunyt George Floydról. Nem kérnek az ilyesmiből.

A napokban már írtunk az esetről, akkor már maximális fokon fortyogott a közösség Ron Johnson, a Riot Games egyik magasrangú dolgozójának megnyilvánulásától. Újságírónk a következőképpen dolgozta fel az esetet:

„A Riot Games egy magasrangú beosztottja osztotta meg Facebook oldalán George fotóját, rajta az összes általa elkövetett bűnténnyel. A posztban megírja, bár a nyomozás szerinte is elengedhetetlen, ez az eset jó tanulság lehet a bűnözőknek (és gyerekeknek!!!), hogy hova vezet az ilyen életmód.”

A Riot természetesen azonnal belső nyomozást indított az alkalmazott ellen. A VICE-nak adott tájékoztatásban elmondták, a poszt gyűlöletes és abszolút ellene megy mindennek, amit a cég képviselni szeretne.

A vizsgálatnak vége, s mint kiderült, már fel is mondatták a szóban forgó riotert. A Riot Games szóvivője meg is erősítette a hírt. Elmondta:

„Ron Johnson már nem dolgozik a Riot Games-nél.”

Furcsa látni, hogy az emberek mennyire nem érzik a súlyát annak, amit személyes profiljukra posztolnak. Holott a Riot Games tipikusan az a cég, amely aktívan küzd nemcsak a negatív megkülönböztetések ellen, hanem az online trollok és toxikus játékosok ellen. De nézzük a jó oldalát, van ideje Johnsonnak elgondolkodnia azon, hogy a jövőben mit szabad és mit nem szabad megosztani az interneten. Reméljük tanulópénzként fogja fel mindezt.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×