A Riot Games egy magasrangú alkalmazottja engedett el egy elég vad Facebook posztot a napokban. A következményeket megemlegeti.

Hatalmas felháborodást keltett szerte a világon George Floyd halála. Az amerikában élő fekete férfire 4 rendőr támadt rá, majd terítették őt földre, mielőtt az egyik a nyakán térdelve végzett a gyanúsítottal.

Az esetet több civil is rögzítette, nem sokkal később már futótűzként terjedt a neten a felvétel. A történtek óta Amerikában és a világ több pontján tüntetések vannak. Az USA már a hadsereget is be kellett, hogy vesse bizonyos helyeken a megmozdulások megfékezésére.

Miközben szinte minden híresség kivétel nélkül beállt a Black Lives Matter mozgalom mögé, mások úgy gondolják, túl van tolva a dolog.

A Riot Games egy magasrangú beosztottja osztotta meg Facebook oldalán George fotóját, rajta az összes általa elkövetett bűnténnyel. A posztban megírja, bár a nyomozás szerinte is elengedhetetlen, ez az eset jó tanulság lehet a bűnözőknek (és gyerekeknek!!!), hogy hova vezet az ilyen életmód.

A Riot természetesen azonnal belső nyomozást indított az alkalmazott ellen. A VICE-nak adott tájékoztatásban elmondták, a poszt gyűlöletes és abszolút ellene megy mindennek, amit a cég képviselni szeretne.

A Riot Games-nek is volt korábban problémája a megkülönböztetésből. 2018-ban a női alkalmazottaktól kellett bocsánatot kérniük azért, hogy „nem az a hely a Riot, amit ígértek”. Azóta folyamatosan az egyenjogúság mellett kampányolnak, akár a női egyenjogúságról, akár a feketék hátrányos megkülönböztetéséről van szól.

George Floydot tegnap temették, a négy rendőr azóta elveszítette a munkáját és nyomozás folyik ellenük.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×