Feltűnési viszketegségben szenvednek mostanában a Fortnite profik. Zexrow meghökkentő megnyilvánulása után ezúttal Zayt került reflektorfénybe.

Áll a bál a Fortnite profik közösségében. Úgy tűnik, sokan nem tudnak mit kezdeni a karantén miatt felgyülemlett energiájukkal, s inkább elkezdik felégetni maguk körül az összes hidat. Újonnan Zayt kezdett el köpködni riválisaira, ám a történet Ausztráliában kezdődött.

Két ausztrál Youtuber, EJLad és SerpentAU egymásnak estek, ugyanis előbbi meggyanúsította riválisát azzal, hogy csupán makrók miatt teljesít jól. A makrózás – vagy angolul macro – lehetővé teszi, hogy egyetlen gomb lenyomásával a játék egy gombkombinációt érzékeljen. A Fortnite esetében ez tiltott, de rettentően nehéz lekövetni. Ugyan részben ezt SerpentAU elismerte, de pontosított, csupán egy videó erejéig próbálta ki, azóta nem használta.

A csetepatét látva nem kellett több az NRG profijának, Williams ‘Zayt’ Aubin úgy döntött, hogy olajat önt a tűzre. Egy Twitter folyamban leírta, hogy a makrónak köszönhetően körülbelül egy évvel korábban rábukkant egy technikára, amit azóta csak „double movementként” ismer a közösség. Mivel tudta, hogy nem fair alkalmazni, így nem használta előnyszerzésre. Viszont azt is sikerült e mellé kiteregetnie, hogy több ismert profi viszont alkalmazza a makrókat és véleménye szerint szomorú, hogy valószínűleg sosem fogják őket megbüntetni.

Twiter – Zayt

Zayt meg is nevezett pár profit. Tfue, Zexrow, UnknownxArmy, BuckeFPS, Khanada és Kreo is közöttük volt. Az említettek közül többen is reagáltak Zayt írására, meglepő módon igencsak szarkasztikusan.

Tfue és Zexrow még nem reagált a vádakra, utóbbi valószínűleg azért, mert van ő neki mostanában ennél jóval nagyobb gondja is. Lehetséges, hogy azért nem vették Zaytet annyira komolyan az említettek, mert érzik, hogy csak a 15 perc hírnévre vágyott. Bizonyítékot nem tudott felmutatni, a vádoló tweeteket pedig azóta már törölte a profiljáról.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×