Hatalmas PR botrány kerekedett Ninja első saját versenye után. Az egyik győztes, ZexRow karriergyilkos interjút adott a rendezőknek.

Ninja a napokban bejelentette, érkezik a saját Fortnite versenysorozata, a „Ninja Battles”. A hat héten át tartó sorozatban heti rendszerességgel fogja díjazni a kiemelkedően teljesítőket, minden héten 80 ezer dolláros – kb. 25 millió forint –  összdíjazása lesz a rendezvénynek. Nem lesz tehát szűkmarkú a színes hajú videós, érthető, hogy a legtöbb tartalomgyártó részt akar venni a versenyen.

 

Az első fordulót már meg is tartották, amit a TSM játékosa, ZexRow nyert meg, Mackwooddal és Calculatorrel karöltve. Itt még nagy volt az öröm, majd érkezett a hidegzuhany. A fiatal játékos ugyanis a győzelme után adott interjújával ellehetetlenítette magát a következő fordulóktól.

ZexRow-ban elpattant valami és mindenkinek, aki nem került be a legjobb 10-be, étkezésre kínálta nemiszervét. A szervezők igyekeztek gyorsan lekeverni a fiatal profit, de ez érthetően az internet világában már nem volt elég. ZexRow nem sokkal később Twitterre azt írta:

„Elfelejtettem, hogy gyerekek is nézik. Bocsánat.”

 

Természetesen egy ilyen megnyilvánulás után Ninja sem maradhatott csendben, gratulált ZexRow „első és egyben utolsó Ninja Battles győzelméhez”. A híres tartalomgyártó tehát eltiltotta a TSM játékosát a további részvételtől.

 

Persze mindez csak egy hógolyó volt, ami végül lavinát indított. A közösség elkezdett tüntetni, arra kérték a TSM vezetőségét, hogy dobják ki a csapatból ZexRow-t. Ugyan az amerikai esport klub még nem reagált hivatalosan az incidense, a játékos azt ígérte, felkeresi a TSM vezetőségét és önszántából lép ki a csapatból, aminek nem akar PR katasztrófát okozni.

 

Tökéletesen látszik ebből a helyzetből, hogy mennyire nincs még kontroll bizonyos „esportágak” esetében. A Fortnite telis tele van fiatal profikkal, akik még nem tudják felmérni időben, hogy mit szabad és mit nem szabad mondani egy interjú során. Bajnokból vesztes lett ZexRow egy pillanat alatt, az is lehet, hogy mindez a karrierjébe került.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×