A videojáték-ipar is segíti a rasszizmus elleni mozgalmakat. Az itch.io összeállított egy csomagot, ami már több, mint 612 millió forintot gyűjtött össze.

Ha a COVID-19 okozta helyzet nem lett volna elég, George Floyd meggyilkolása után totális káoszba fordult az USA. A feketék egyenjogúságáért tüntetők a szebb jövőért kívánnak tenni, míg sajnos velük párhuzamosan sokan randalírozásra és fosztogatásra használják a kialakult helyzetet. A békés „Black Lives Matter” mozgalom mellé természetesen a videojáték-ipar is beállt, többen pénzgyűjtésbe kezdtek.

Az itch.io összeállított egy csomagot, amit csupán 5 dollárért kínálnak, s összesen 742 indie játékot tartalmaz.

A Bundle for Racial Justice and Equality minden bevételét a rasszizmus megfékezésére fordítják.

Forrás: itch.io

A csomag összeállításában 564 játékkészítő vett részt, ezzel is támogató a közjó érdekét. Az 5 dollár egyébként a minimum, amit a szóban forgó csomagért lehet fizetni. A játékok ilyen téren csak jelképesek, az árukkal egyenesen a mozgalmat támogatjuk. Az itch.io csupán kínál valamit az adományért, ugyanis sokan így szívesebben nyúlnak a pénztárcájukért.

Mint kiderült, hatalmas sikert arat a csomag. Már átlépte a 2 millió dolláros összbevételi álomhatárt, vagyis a Bundle for Racial Justice and Equality már több, mint 612 millió forinttal segítette a rasszizmus megfékezését.

Más nagyobb kiadók is igyekeztek figyelmet adni a mozgalomnak, a Sony például elnapolta a PlayStation 5 bemutatóját annak érdekében, hogy ne vegyék el a figyelmet a tüntetésekről. Az Activision-Blizzard pedig már a Call of Duty: Modern Warfare-en belül is kampányol.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×