Az Infinity Ward nemrég a Call of Duty kapcsán bemutatta, hogyan küzdenek a rasszizmus ellen a játékon belül.

Az elmúlt napokban a világ, beleértve a videojáték-fejlesztőket is, nagy figyelmet fordít azokra az eseményekre, melyek a világ több pontján zajlanak a rasszizmus ellen. Az Infinity Ward nem csak késleltette emiatt a Call of Duty: Modern Warfare és Warzone következő évadának indulását, de nemrég a játékon belül is új funkciók indultak. Ennek célja pedig a rasszizmus visszaszorítása.

„Nincs helye a rasszista tartalmaknak a játékunkban … Naponta ezreket bannolunk rasszizmus vagy gyűlöletkeltő névhasználat miatt. Tudjuk, hogy még ennél is többet kell tennünk – írta a fejlesztőcsapat.

A Twitter bejegyzés egyébként egy nappal azután jelent meg, hogy egy Reddit felhasználó egy videót osztott meg, melyben bemutatja, hogy milyen sok CoD játékos neve utal rosszindulatú faji megkülönböztetésre.

Cmon IW, do your part from r/CODWarzone

Most további olyan újítások érkeztek a játékba, melyek lehetővé teszik a rasszizmus visszaszorítását. Szigorúbb lett a névváltoztatási rendszer, bekerült egy specifikus report-rendszer stb.

Talán ti is, akik évek óta játszotok Call of Duty játékokkal, találkoztatok már a rasszizmussal valamilyen formában. Most viszont ti is könnyebben segíthettek ennek visszaszorításában.

https://www.facebook.com/groups/codmwhungary/

×