Jelentősen egyszerűbb lesz mostantól a Google-alapú alkalmazások (GMS) átültetése például a Huawei saját, HMS-alapú rendszerébe.

A bluesource alkalmazásfejlesztő SDK Choice névre keresztelt megoldása megkönnyíti a fejlesztők és a márkák számára, hogy a GMS- és a Firebase-keretrendszereken alapuló, már meglévő alkalmazásaikat HMS-en használhatókká alakítsák át, amely egyúttal jelentősen csökkenti az alkalmazásfejlesztők költségeit és a fejlesztés idejét, de megkönnyíti az adaptációt és lehetővé teszi azt is, hogy az alkalmazások még optimalizáltabban fussanak az eszközökön.

Az egyszerű és biztonságos megoldást a bluesource eredetileg a Raiffeisen Bank számára fejlesztette ki, hogy segítse az osztrák pénzintézet alkalmazásait elérhetővé tenni a Huawei-felhasználók számára. A megoldás azóta elérhető nyílt forráskódú szoftverként más márkák és fejlesztők számára is. Ahogy az elmúlt pár évben az AppGallery alkalmazásáruház, úgy az e sport fogadás is közép- és kelet európai országok mindegyikéhez hasonlóan, Magyarországon is egyre népszerűbb lett. Ez abból is megállapítható, hogy jelentősen megnövekedett az online bukmékereknél az online sport fogadás mértéke.

A világ harmadik legnagyobbja

Az AppGallery ma már az univerzum harmadik legnagyobb alkalmazásáruháza, amely – a márka beszámolója szerint – továbbra is töretlen dinamizmussal bővül mind a felhasználók, mind az alkalmazások, mind a fejlesztők számát tekintve. Európában tavaly 61,5%-kal, több mint 42 millióval nőtt az aktív felhasználók száma, így világszerte már havi 530 millióan használják a Huawei megoldását. Összesen 2,3-millió fejlesztő regisztrált a platformra – és ebből 300 ezer már Kínán kívüli területekről –, ami 77 százalékkal több a tavalyi évhez képest. A sajtóanyagban megjegyzik, hogy jelenleg 120 ezer alkalmazást integráltak a HMS Core rendszerébe.

Martin Sprengseis-Kogler, a bluesource ügyvezető partnere szerint számos vállalat szeretné szerte Európában, ha az alkalmazása elérhető lenne az AppGallery-ben, de úgy gondolják, hogy ez sok pénzt és időt igényel. Az SDK Choice alkalmazásban ezért létrehoztak egy egyszerű megoldást, amely leegyszerűsíti a fejlesztési folyamatot, és lehetővé teszi a márkák számára az alkalmazások gyors és költséghatékony adaptálását és portolását. Az ügyvezető partner hozzátette: örül, hogy vezető nemzetközi vállalkozásoknak, köztük a pénzügyi- és bankszektorban szereplőknek is segíthettek bevezetni őket a Huawei HMS ökoszisztémájába. Ez igazolja a rendszer biztonságát és stabilitását.

Egyre több vállalkozás dönt az SDK Choice használata mellett

Többek között az osztrák nemzeti televíziós szolgáltató, az ORF, a Raiffeisen, az osztrák szövetségi vasút, valamint az osztrák posta is a felhasználók között van, rajtuk kívül pedig világszerte már több mint 60 vállalkozás használja a bluesource technológiáját és szakértelmét, hogy alkalmazásaikat sikeresen ültessék át HMS rendszerbe. Az SDK Choice emellett kiegészíti a kínai márka szakemberei által kifejlesztett, meglévő bővítményeket, hogy segítsen a fejlesztőknek átalakítani és adaptálni az alkalmazásokat a HMS ökoszisztémához.

×