A Huawei okostelefon-gyártó megelőzve a Samsung eladásait, így már a világ első számú mobilgyártójának számít. Vajon meddig marad ez így?

Óriási meglepetés lehet ez a hír annak tükrében, hogy a Huawei piaca gyakorlatilag el lett vágva az Egyesült Államokban. Ráadásul a szankciókat egy évre meghosszabbították. A Counterpoint Research statisztikai adatai szerint azonban a Huawei elérte a lehetetlent: 2020 áprilisában megelőzte a Samsungot.

Jelenleg tehát a Huawei nevethető a világ legnagyobb okostelefon-gyártójának.

A Counterpoint kutatása szerint ezt egy rövid ideig tartó 19 százalékos piaci részesedéssel érték el, miközben a Samsung részesedése 17 százalék volt ugyanebben az időszakban. A sikerek mögött egyébként a hűséges kínai vásárlók állnak, akik az amerikai tilalom óta előnyben részesítik a Huawei termékeit.

Kínában a vállalat rendkívül jól teljesített az elmúlt néhány negyedévben. Másrészt a világjárvány bezárásai súlyosan érintették a Samsung eladásait például Indiában, az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában és Európa egyes részein – írja a GizmoChina.

Kép forrása: The National

A korlátozások miatt egyes országokban szinte nullához közelített az okostelefonok iránti kereslet. A kínai gazdaság azonban 2020 márciusára kezdett fellendülni, így a Huawei okostelefon-piaca a csúcsra tört.

Érdemes hozzátenni, hogy a Huawei piaci részesedése más régiókban csökken a Google szolgáltatások hiánya miatt.

A Huawei rövid távú sikere után érte el a fenti címet, így talán nagyon hamar fordul majd a kocka. Ahogy a világ minden pontján javul a gazdasági helyzet, a Samsung várhatóan visszaköveteli magának a címet.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×