Úgy tűnik, hogy a Minecraft sikere továbbra is töretlen, hiszen a játékból még mindig rengeteget adnak el, és az aktív játékosszám is egyre csak nő.

Ki gondolta volna, hogy a Minecraft 11 év után ilyen sikeres lesz? Ez olyannyira igaz, hogy a sikertörténet folytatódik, hiszen az eladások és a játékosszám is folyamatosan nő. A fejlesztő Mojang ráadásul nemrégiben átalakult: új logót készítettek, a nevük pedig Mojang Studios lett.

 

A változássokkal együtt a stúdió friss számadatokat is megosztott, amiből kiderül, hogy hol is tart a játék jelenleg. A Mojang Studios vezetője, Helen Chiang egy blogbejegyzésben úgy fogalmazott, hogy az utóbbi egy év „hihetetlen év volt a játék számára”. A Minecraft Earth és a Minecraft Nvidia RTX bétaverziójának megjelenésével, valamint azzal együtt, hogy a játék a 2019-ben a legnépszerűbb game volt a YouTube-on, a címet hatalmas számban értékesítették.

„Már több mint 200 millió Minecraft példányt adtunk el, és minden hónapban 126 millió játékost számlálunk” – mondta Helen.

Ez azt jelenti, hogy egyedül az elmúlt évben 24 millió példányt adtak el belőle.

Ha ez nem lenne elég, hamarosan érkezik a Minecraft Dungeons, ami május 26-én jelenik meg. Függetlenül attól, hogy valaki régi vagy új játékos, a játék továbbra is elképesztő módon sikeres.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×