Elindult az Apex Legends 5. évada, a Fortune’s Favor, mely több mapváltozást is hozott a játékba. Az biztos, hogy néhol a kitaposott ösvény eltűnt.

Ami Kings Canyont illeti, a map nem először megy át nagy változásokon. A játék megjelenése óta már egy katasztrófát is túlélt, ám úgy tűnik, hogy megindult a rekonstrukció, így a legendák visszatérhetnek a mapra. Dolguk azonban lesz bőven, hiszen egyes helyek átalakultak, ráadásul vissza kell foglalni a területet a vadvilágtól.

Ahogy az Apex Legends 5. évadának előzeteséből is kiderül: az egyik legjelentősebb változás Skull Town-t érinti, aminek romjai alól bukkant fel az új karakter, Loba. Az biztos, hogy az 5. évad eseményei egyre többet mutatnak majd abból, hogy Loba hogyan illeszkedik az Apex átfogó rendszerébe. A játékosok számára pedig meg kell szokni, hogy egyes helyek bizony máshogy festenek most.

Kép forrása: Respawn

A Respawn azt reméli, hogy a változások kicsit megmozgatják az embereket, így olyan területeken is változást eszközöltek, ahol a 4. évadban kevesen jelentek meg. A map ezen pontjain most magasabb szintű lootot lehet szerezni.

Skull Town temető: Broken Coast

Kép forrása: Respawn

Felváltva Skull Town és a Thunderdome területét, létrejött a Broken Coast, ahol egyébként megtalálható annak a helynek a maradványa, ahol Loba felbukkant. A Salvage területe magas szintű lootot rejt, ráadásul egy gyors kétirányú zipline is elérhető. Számítani lehet arra, hogy főleg az évad elején sokan látogatnak majd ide.

The Rig

Kép forrása: Respawn

A Rig bizony kockázatos ugrás lesz a játékosoknak, de igen jó jutalom vár azokra, akik bevállalják. A map északkeleti részén szintén rengeteg akcióra lehet számítani. A Rig a Relay és a Wetland helyét foglalja el. Az északi rész bizony talán távol lesz a kör közepétől, de igen jó zsákmányt biztosíthat a csapatoknak. Itt lesz mit felfedezni. Ennek célja az volt, hogy a játékosoknak új, megbízható lehetőségei legyenek lootot szerezni, miközben átszelik a mapot.

Kép forrása: Respawn

Kibővített területek és a Charge Tower

Miközben egyes helyeken teljes mértékben a felújításé a főszerep, egyes régi területek virágzásnak indultak. A Reclaimed Forest például kibővült, ahogy a Singh Labs környékén felfedezhető erdő is.

Kép forrása: Respawn

Ahogy arról már írtunk korábban, megjelent a Charge Tower, mely a játékosoknak segít az ulti képesség feltöltésében. Azok a zónák, ahol van Charge Tower, valószínűleg igen népszerűek lesznek. Természetesen a Respawn számos egyéb újítást is eszközölt a mapon, aminek felfedezése a játékosokra vár.

Te már körbejártad az új mapot?

https://www.facebook.com/groups/apexhunkozosseg/

×