Kezdhet félni az Intel? Hát, egyelőre még biztosan nem.

Mindössze két hete mutatta be az AMD a legújabb Ryzen 3-as szériát, ami nem is igazán új, tekintve, hogy nem a Zen 2 architektúrájú 4000-es széria érkezett meg, csupán a 3. széria alsó kategóriás darabjai. Ettől függetlenül egy népszerű szegmensről beszélünk, hiszen itt lehet igazán nagyot villantani a kiemelkedő ár/érték aránnyal.

Ez most nem igazán jött össze. Tekintve, hogy 322 forintot kell egyetlen dollárért kifizetnünk.

Azaz a legutóbbi jóslatunk sajnos beigazolódott. A 99 dolláros AMD Ryzen 3 3100 így indulhat 40 ezer forintról, a 120 dolláros Ryzen 3 3300X-ért pedig 48 ezer forintot kérnek.

Megérkeztek az első darabok / Kép: Leet.hu @ Alza.hu

Első körben ezúttal is az Alza webshopjában kötöttek ki az újdonságok. Fontos kihangsúlyoznunk, hogy ezek az első árak, a későbbiekben stabilizálódhat még az árcédula, bár őszintén szólva a jelen dollár-forint árfolyam mellett ez nem túl reális. Amennyiben marad minden a továbbiakban, az összes új termék árcédulája kirívó lesz, főleg a felső kategória esetén.

Korábban összehasonlítottuk a legolcsóbb gamer processzorokat. Akkor a 20 ezer forintos ársávban vezetett az Intel. Azóta pedig nem történt túl nagy változás, tekintve hogy a Ryzen 3 1200-asokhoz képest az új Ryzen 3 3100 kétszer annyiba kerül.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×