Konzolon már nem létezik olyan meccs, ahol csak igazi játékosok ellen játszhatunk. Sajnos viszont nem 1-2 botra kell gondolni, ennél sokkal rosszabb a helyzet.

Gazdag beszédtémát biztosítanak a botok a PUBG-ben, a konzolos verzió az alapjaiban változott meg a frissítés óta. Azzal semmiféle probléma nincs, hogy egy Terminátor jelegű mesterséges intelligencia pusztítana, a botok ugyanis nem jók, cserébe borzasztó sokan vannak.

Sokat akartak egyszerre

A PUBG fejlesztői kicsit talán túlvállalták magukat, az elmúlt időszakban ugyanis bejöttek a botok a konzolos PUBG-be, közben pedig megjelent a játék Google Stadia-ra is. A fent felsoroltak miatt a ranked került háttérbe, a fejlesztők ígérete szerint viszont ez is megérkezik még májusban.

A botokkal és további kérdésekkel kapcsolatban itt beszéltek a fejlesztők.

Playerunknown’s Botgrounds

A Redditre került fel egy érdekes infógrafika Kb3z0n jóvoltából, aki sok, erősen szemléletes grafikonnal mutatja be, hogy milyen nagy probléma van a botokkal a konzolos verziókban.

A botok érkezése óta nem volt olyan meccs, ahol 80-nál több valódi játékos lett volna a pályán.

A képből továbbá az is kiderül, hogy a meccsek 64%-ka 20, vagy kevesebb játékossal indul el. Ez azt jelenti, hogy akár 80 bottal is lehetünk egyszerre a mapon. A gép által irányított ellenfelek azonban buták, így az igazi játékosoknak lankadhat a figyelme, tompulhatnak a képességei ezeken a meccseken.

Is this the future of PC PUBG with Bots? Sample data. read the disclaimer. 64% of games with 20 or less real players. Zero games with 80+ real players. FPP = Botgrounds. How would you like it? from r/PUBATTLEGROUNDS

Érdemes vetni egy pillantást a teljes képre. A mérete miatt egy külön fülön tudjátok megnézni ide kattintva.

Természetesen a közösség is aggodalmát fejezte ki, ha így jelenne meg PC-n is a bot-rendszer. A legnagyobb játékosbázissal rendelkező platform is egy hatalmas pofont kapna.

 

Becsapósak lehetnek a számok, a botok előtt ugyanis sokkal kevesebb meccs volt lejátszva. A frissítés előtt előfordult, hogy mindössze 500 meccset toltak a játékosok, ekkor viszont mindig 90+ ember harcolhatott. A botok érkezte óta van, hogy 2000 meccs is indul naponta, úgy viszont nem nehéz, ha 20 emberrel már el is indul a megmérettetés.

Talán a botok kifejlesztése helyett egy jobb anti-cheat kellett volna és a free-to-play modell, ez ugyanis csak időhúzás, a számok pedig nem hazudnak.

Ti milyen változtatásnak örülnétek a PUBG-ben? Mi az, ami visszahozhatná a régen látott milliós játékosbázist?

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

×