Állítólag már tesztfázisban van az új olcsóbb Xbox.

Valósággal sokkolt a Microsoft tavalyi bejelentése, amikor is az új Xbox Series X-ről rántotta le a leplet a redmondi vállalat. A megdöbbenést nem is igazán maga a bejelentés, hanem inkább az új Xbox kinézete okozta, de be kell vallanunk, több dizájn is átfutott a fejünkben, de a Microsoftnak alaposan sikerült meglepnie bennünket is. Miután kikerültek a gép specifikációi, egyből elkezdték összeszámolni, hogy mennyibe is fog majd kerülni várhatóan az új konzol ára,  ez várhatóan 450-500 dollár között fog mozogni.

Az első koncepció hamar megérkezett / Kép: reddit

Most viszont úgy tűnik, hogy nem csupán a Series X érkezik, hanem kap egy kis testvért is maga mellé, ami Lockhart néven tűnt fel. Erről a Kotaku és a Windows Central belsős forrásaikra hivatkozva számolt be nemrégiben. A Kotaku állítása szerint a Microsoft mérnökei már otthonaikban tesztelik az új konzolokat, ha pedig minden rendben megy, akkor májusban végre hivatalosan is bemutathatják az újdonságokat.

Kép forrása: Microsoft

Mivel olcsóbb verziókról beszélünk, így nyilván több kompromisszumot kell majd kötni ezen verziókkal. Szerencsére ezek nem tűnnek olyan vészesnek egyelőre, ugyanis például 4K helyett csak 2K-ban élvezhetjük majd a játékokat, kimarad a fizikai lemezmeghajtó, viszont ezzel együtt akár 100 dollárral is olcsóbb lehet a fentebb említett Xbox Series X-nél, ugyanis a pletykák szerint ezt a 400 dolláros ársávba szánja a gyártó.

Hamarosan remélhetőleg többet is megtudunk majd a Lockhartról.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×