A Respawn új kritikával néz szembe. Az Apex Legends játékosok ezúttal a kozmetikai kiegészítők árait firtatják, más játékokkal szemben, mint például a Warzone.

A kozmetikai kiegészítőcsomagok (bundle) a modern online játékok alapvető eszközévé váltak az utóbbi években. Különösen a free-to-play játékok, mint az Apex Legends, a Fortnite ebből szerzi bevételét, a játékosokat pedig mindig meglepik valamilyen különleges kinézettel.

Különösen a Fortnite esetében látható több esetben például Marvel vagy Netflix együttműködés a skinek kapcsán. Az Apex Legends játékosok más játékok fényében nincsenek lenyűgözve a skincsomagok áraitól.

A problémát egy Reddit felhasználó, OriginalFreud vetette fel nemrégiben, a közösség nagy része pedig egyetértett abban, hogy a Respawn mennyire kapzsi. A vita arról szólt, hogy a skinek indokolatlanul drágák, más játékokhoz képest. A beszélgetés ahhoz vezetett, hogy összehasonlították a Modern Warfare és Warzone, illetve az Apex Legends két skincsomagját.

Ez alapján az Apex Wraith „Vengeance Seeker” bundle és a Mondern Warfare / Warzone „Nikto Operator bundle” szintén 20 dollárba kerül. Ez nagyjából 6500 forintnak felel meg. Az ár ugyanaz, de amit kapunk érte, már egyáltalán nem. Ez jól látszik az összehasonlító képen is.

Kép forrása: Reddit

Freud azt mondja: sosem gondolta volna, hogy a Respawn mohóbb lesz, mint az Activision.

Nyilván a hozzászólások vegyesek, de sokan egyetértenek abban, hogy az Apex csomagok nem csak nem érik meg a pénzüket, de egyértelmű, hogy azonos összegért más játékosközösségek jóval többet kapnak. Mások azzal érvelnek, hogy a Mondern Warfare eleve fizetős játék volt, ami indokolja, hogy ugyanazért az összegért többet kapnak. Ez persze nem igaz azokra, akik ingyen léptek be a Warzone játékmódon keresztül.

Egyértelmű a különbség tehát az Apex Legends és a Mondern Warfare/Warzone skincsomagok árait tekintve. Érthető, hogyha valakit ez frusztrál, főleg akkor, amikor szívesen költ a játékon belül kinézetekre. Persze akinek ez nem sokat számít, valószínűleg legyint az egészre, főleg azért, mert az efféle összehasonlítások mindig visszásak.

Kíváncsiak lennénk arra, hogy a Respawn hogyan reagálna erre a kérdésre. Lehet a jövőben mérlegelni fogják, hogy mit és mennyiért adnak a játékosoknak.

Szerinted rendben vannak az Apex Legends skincsomagok árai?

https://www.facebook.com/groups/apexhunkozosseg/

×