Újra elmerülhetünk a csalók világában.

Telnek az évek, folyamatosan jönnek-mennek a játékok és ezzel együtt a csalók is. Voltak, vannak és lesznek, amíg ki lehet kerülni a játékok védelmét. Korábban én is készítettem interjút egy cheat fejlesztővel, aki rengeteg érdekességet elárult a szakmáról, nemrég pedig megnéztük, hogy épp melyek a legnépszerűbb csalások a játékban. Ezúttal viszont a PUBG mezeire evezünk, ahol a népszerű streamer, Ch0pper kapott mikrofonvégre egy csalót pár perc erejéig.

Az interjú meglepően barátira sikeredett, de nem is a konfrontáció volt a célja Ch0ppernek, hanem inkább megismerkedni az okokkal, hiszen a cheater-jelenség jó ideje a PUBG részévé vált. Sajnos.

Mindenki más miatt csal, viszont ha egy játékban rengeteg a csaló, akkor van egy réteg, aki előbb-utóbb rá fog nyúlni a segédprogramokra.

Az ok mindig más, esetünkben az interjúalany megunta, hogy a csalók folyamatosan előnyben vannak, így kipróbálta,

hogy mégis milyen, amikor nála is aktív a wallhack, azaz átlát a falakon. Ezt követte a gyors felismerés, hogy nem csak nála aktív a program, ugyanis több ellenfelénél vette észre, hogy a falon keresztül kezdi becélozni őt, ami azért elég levágós. Sokaknak lehet meglepő, de manapság már rendkívül egyszerű csaláshoz jutni, gyakorlatilag olyan, mint egy webshopból vásárolni, csak itt még oda is figyel a „support” az emberre.

Az egyik legmegdöbbentőbb, hogy interjúalanyunk nem egy tipikus élettelen kocka. Van felesége, gyermeke, kutyája és a gépezést sem viszi túlzásba.

„Valahogy akkortájt kezdtem megunni az egészet, amikor már egy chicken dinnert sem tudtam behúzni, pedig korábban azért volt részem belőle. […] Mész, királynak érzed magad, majd kikapcsolod, mert úgy érzed, hogy megy ez csalás nélkül is, aztán folyamatosan kapod az egy hit fejeseket és rájössz, hogy ez így nem élvezetes. „

 

Egyrészről érthető a jelenség, ami egyébként részben a PUBG Corp.-nak is köszönhető, hiszen fejlettebb anti-cheattel nem lenne hasonló élménye senkinek, vagy legalábbis jóval ritkábban. Másrészt persze ettől függetlenül nem lehet és nem is szabad azonosulni ezzel a gondolkodással. Aki csaláshoz nyúl, az önmagát csapja be, ráadásul mások játékélményét is hazavágja.

Ha már nem élvezed a PUBG-t, akkor egyszerűen állj tovább, de ne rontsd el több száz másik ember játékát!

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

 

 

×