Elképesztő rekordok, parádés összecsapások. A League of Legends elmúlt 10 esztendejében mind a kettőből akadt pár. De nézzük, kik is a rekordtartók.

Hosszú ideje már zajlanak az esport rendezvények és versenyek LoL-on belül. Mint ahogy a többi sportnál, itt is vannak rekordtartók. Az elmúlt 10 év távlatából nézzük is meg, hogy milyen rekordok is születtek a játék fennállása óta.

Leghosszabb játék – Jin Air vs SK Telecom T1 (LCK 2018 Tavasz) – 94 perc 40 sec

Az SKT és a Jin Air 2018-ban elég közeli másfél órás mérkőzést játszott egymással. Fura is lehet több olvasónak, hiszen az SKT-ről mindig ódákat zengenek, azonban ebben az időszakban egy erős középcsapatnak számított a koreai együttes. A mérkőzésen 24 gyilkosság született, és a Jin Air csapatát az SKT jelenlegi lövésze, Teddy erősítette aki több mint 1450 Cs-t gyűjtött be. A teljes mérkőzést itt nézhetitek vissza:

 

Leggyorsabb menet – KL Hunters vs Armageddon (IEM 7. szezon, Szingapúr) – 11 perc 48 sec

Még az open mid fogalma előtt, a második szezonban járunk. Az Armageddon csapata valószínűleg nem szívesen emlegeti fel ezt az túrát, mert nem csak a leggyorsabb, hanem a második leggyorsabb gamet is begyűjtötték. A KL Hunters ellen 11 perc 48 másodpercig bírták és a rövid idő alatt is sikerült 19 alkalommal meghalniuk. Érdekes módon a csapatról nincs további bejegyzés a verseny után.

 

Legtöbb gyilkosság egy mérkőzésen – Marcus ‘Valkyrie’ Ko Chin Siong (GPL 2015 tavasz, 24 kill vs Team KTHXBAI)

A GPL történetében a Instidious Legends és KTHXBAI közötti mérkőzés volt a legegyoldalúbb meccs, amit valaha a ligában játszottak. Egyből be is került a rekordok könyvébe. Valkyrie és csapata nem csak dominálta, hanem teljesen szétzúzta ellenfelüket. LeBlanc-kal már a játék legelején egy double killel nyitott, ami csak elindította a lavinát. A mérkőzés végére 24 gyilkosságot szedett össze, megdöntve ezzel Seon 23-as kill rekordját.

https://www.youtube.com/watch?v=A7aRoijvaY0

Legtöbb gyilkosság a profik között – Jian „Uzi” Zi-Hao (3141 kill)

Uzi a világ egyik legismertebb ADC-je. Az RNG lövésze rengeteg címet zsebelt be és ez nagyban az ő teljesítményének köszönhető. A 8 éve alatt 3141 hőst takarított le a pályáról. A jelenleg is aktívan tevékenykedő játékos karrierje során 7 pentát jegyez, amivel szintén a lista élén helyezkedik el. A mezőny egyre szorosabbá válik, hiszen Rookie csak 20 killel van lemaradva, míg Faker csak a 3000. gyilkosságához közeledik a profi élvonalban.

rekordok

Legtöbb játszott mérkőzés – Lee „Faker” Sang-hyeok  (779 pályára lépés)

A profi focistáknál hozzászokhattunk, hogy jegyzik, hogy egy játékos hányszor lépett pályára a klub színeiben. Ha LoL-ban nézzük, akkor bizony Faker a csúcstartó a maga 779 alkalmával. A Démon király nem feltétlen erről a leghíresebb, de azért még is csak elmond valamint, hogy mérkőzései 99%-ban SKT mezben tündökölt. A második helyen jelenleg Rookie áll 731 fellépéssel, és utánuk csak a már visszavonult Pray helyezkedik el 618 alkalommal. Faker 2013 óta játszik a profi érában, és a játék egyik legmeghatározóbb figurája.

Legtöbb Worlds szereplés – Zach „Sneaky” Scuderi (7 alkalom 2013-2019) és Yiliang „Doublelift” Peng (2011-12 és 2015-19)

rekordok

Habár egyikük se nevezheti magát világbajnoknak, mind a két Észak-Amerikai lövész 7 alkalommal már részt vett a LoL legnagyobb tornáján. Ezzel a számmal csúcstartók ebben a kategóriában, és miután Sneaky visszavonult, a Liquid játékosa beelőzheti riválisát. Sneaky és a Cloud 9 2013 óta minden évben ott voltak a Worlds csoportkörében, míg Doublelift jó pár évet kihagyott első szereplése után.

Négy játékos azonban szorosan a nyomukban liheg. sOAZ, Uzi, Xmithie és Clearlove 6 alkalommal, míg Faker ötször járt a világbajnokságon.

Legtöbb mérkőzés a világbajnokságon – Lee „Faker” Sang-hyeok (83 mérkőzés)

Hiába csak 5 alkalommal volt a koreai szupersztár a VB-n, 83 mérkőzésen így is pályára lépett úgy, hogy sose voltak a PlayIn szakaszban. A rekordok könyvében többször is szereplő játékos 2013-ban debütált, és azóta három VB aranyat nyert. Az utolsó évében megosztott helyen 3. lett csapatával, de idén szeretne visszatérni a csúcsra.

rekordok

Ezek tehát a játék jelenlegi rekordok. Ha esetleg tudtok valamilyen másik rekordról, akkor azt írjátok meg nekünk a komment szekcióba!

Számotokra melyik a LoL legemlékezetesebb pillanata?

https://www.facebook.com/groups/lolfungary/

×