Az Európai Bizottság biztosa szerint a streaming szolgáltatások elveszik a hálózatot a fontosabb dolgoktól, mint a munka és a tanulás.

Jelenleg, amikor a világ számos országában kijárási tilalom lépett életbe és egyre többen húzódnak vissza otthonuk biztonságába, egyre többen használják az internetet. Már többször írtunk arról, hogy egyre többen játszanak, ami igen leterheli a különböző szolgáltatások szervereit. A Facebook is ennek köszönhetően kényszerült arra, hogy megnövelje a szerverkapacitást.

Most, hogy mindenki otthonról tanul és dolgozik, több helyen leterhelt a hálózat, amiről a politikusoknak is meg van a véleménye. Ahogy arról a Reuters is beszámolt, az Európai Bizottság digitális területekért felelős biztosa, Thierry Breton arra kéri a YouTube és a Netflix vezetőségét, hogy ideiglenes korlátozásokkal csökkentsék a szolgáltatásaik adatforgalmát, hiszen jobb lenne, ha a fontosabb dolgokra használnánk a hálózatokat és szervereket. A felhasználókat közben arra kérte, hogy lehetőleg ne HD minőségben nézzék a tartalmakat, hanem SD-ben, hogy kevésbé terheljék a hálózatot.

Kép forrása: Netflix

A Netflix szóvivője a Financial Timesnek azt mondta, hogy az EU-biztosnak joga van figyelmeztetni őket, így igyekeznek megoldást találni a problémára. A Google-hoz tartozó YouTube nem kommentálta a kérést.

Természetesen ott, ahol a hír megjelent, többen kommentben jelezték nemtetszésüket. Vannak, akik úgy gondolják: ha már otthon kell maradniuk, legalább ezt a szórakozást ne vegyék el tőlük.

Azzal együtt, hogy mindenki otthon marad, egyre több kiadó juttatja el műveit a közönség számára interneten. Japánban anime-kiadók ingyen tesznek elérhetővé filmeket, Amerikában pedig a filmstúdiók mozibemutató helyett szintén netes szolgáltatásban teszik ugyanezt.

Szerinted jogos az EU Bizottság kérése, vagy pont a Youtube és Netflix a mentsvárunk?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×