A koronavírus-járvány kitörése óta nem csak többet játszanak az emberek, de többet interneteznek és Facebookoznak is. A Facebook igyekszik felkészülni.

Mielőtt bárki azt hinné, hogy a Facebook hamarosan felmondja a szolgálatot, Mark Zuckerberg mindenkit megnyugtat afelől, hogy a szolgáltatások infrastruktúrája képes kezelni a megnövekedett szerverterhelést.

A Facebook vezérigazgatója nemrég egy konferenciabeszélgetés során válaszolt a Facebookot érintő koronavírus-járvány okozta lehetséges problémákkal kapcsolatos kérdésekre. Mark Zuckerberg szerint az Messenger és az WhatsApp olaszországi hanghívásainak száma jelentősen növekedett, ahogy több országban is, ahol az emberek egyre többet kommunikálnak szeretteikkel.

Most, hogy egyre több ember otthon van, egyre gyakrabban használja a közösségi médiát is, így hihetetlen aktivitás jelentkezett a Facebook szerverein. A közösségi média óriás ezért megnövelte infrastruktúráját és szerverkapacitását ennek kezelésére. A WhatsApp szerverkapacitását például megduplázták.

„Gondoskodni fogunk arról, hogy megbirkózzunk ezzel a kihívással és megpróbáljuk továbbra is biztosítani a stabil szolgáltatásokat” – mondta a sajtónak.

A Facebook emellett ingyenessé tette a vállalatoknak szánt Workplace nevű felületet is, Mark Zuckerberg pedig azt is elmondta, hogy a cég legtöbb alkalmazottjához hasonlóan természetesen otthonról dolgozik. Természetesen nem csak a közösségi oldalak szerverei vannak veszélyben. A gamerek Olaszországban többek között a Fortnite-tal boostolják a netet, miközben már a Roit Games szerverei is óriási játékosnövekedést tapasztalnak.

Ezenkívül a Facebook kiegészül: járványügyi információs központot helyez el a hírfolyam tetején, ahol az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Amerikai Járványügyi Központ (CDC) által megerősített információkat lehet megtalálni.

Kép forrása: The Verge

Te mennyi időt töltesz mostanában a közösségi oldalakon? többet, mint szoktál?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×