A koronavírus-járvány miatt Olaszországban határozatlan ideig bezárták az iskolákat. Az internetszolgáltatók szerint a fiatalok ezerrel pörgetik az online multi játékokat.

Olaszországban fokozódik az internetfelhasználás, miután egyre többen kényszerülnek otthonukban maradni a koronavírus-járvány miatt. A Telecom internetszolgáltató szerint a legtöbb fiatal az olyan online multiplayer játékokkal múlatja az időt, mint a Fortnite.

A WHO szerint Európát tekintve jelenleg Olaszországban tapasztalható a legtöbb megbetegedés, így az aggodalom miatt az utóbbi időben egyre több intézkedést hoztak, ami arra kényszeríti az embereket, hogy otthon maradjanak. Az Italia SpA telekommunikáció társaság országos hálózatán átfutó adatmennyiség több mint az átlag kétharmadával nőtt az elmúlt két hétben. Azt mondják ennek jelentős részét az online battle royale játékok fokozzák, mint a Fortnite.

Illusztráció – Kép forrása: WEF

Luigi Gubitosi, a Telecom Italia vezérigazgatója a héten azt mondta:

„Az internetes forgalom több mint 70%-kal nőtt vezetékes hálózatunkon, amihez nagyban hozzájárultak az online videojátékok, például a Fortnite.”

Ezt onnan tudják, hogy az ilyen játékokhoz általában nagyobb sávszélesség kell, mint azokhoz az szoftverekhez, amit mondjuk a felnőttek a munkához használnak. Tagnap mi is arról számoltunk be, hogy a koronavírus-járvány miatt a magyar iskolák is bezárnak hétfőtől, így talán nálunk egy egyre több gamer ül le a játék elé. Mindenkinek jó egészséget és jó játékot kívánunk!

Te mivel fogsz játszani a kényszerszünet alatt?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×