A League of Legends streamer, TF Blade rasszizmussal vádolja a koreai Riot Gamest, miután accountját felfügesztették a dél-koreai szerveren.

TF Blade, a Liquid csere játékosa új fába vágta a fejszéjét. Miután meghódította Észak-Amerikát és az európai szervereket is kitalálta, hogy a Koreában is szeretné elérni a Rank 1 pozíciót. Igen, ám de törekvései csorbát szenvedtek, miután a koreai Riot Games bannolta a szerveren létrehozott vendég accountját.

TF Blade elárulta, hogy a chaten való szövegelései miatt tiltották ki.

 

 

Elmondása szerint a Riot által felmutatott bizonyíték nem elég meggyőző ahhoz, hogy ezért kitiltsák a felhasználóját. Szerinte a cég direkt pécézte ki, és sokkal szigorúbban büntették, mint egy átlag játékost.

„Úgy érzem szándékosan engem céloznak. Nem hazudok, tényleg úgy érzem, hogy a Riot engem nézett ki magának. Ez az egész kezd kicsit zavaros lenni. Ez az. Ez az egyetlen játék. Semmi figyelmeztetés, semmi egyéb. Egy game!”

TF Blade végignézte a chat logot és elmondta, hogy miért is írta, azt amit írt, és szerinte nem volt benne semmi sértő. Szerinte inkább ez rasszizmus vele szemben.

„Szerintem ez rasszista! Tényleg úgy érzem rám hegyeződött ki minden. Amikor a szerverre jöttem azt mondták, hogy változtassam meg a nyelvet angolról koreaira. Megkérdeztem miért? Ha megváltoztatom, nem fogom tudni elolvasni, ha valaki akár csak egy flasht pinggel. Nem tudom milyen hős az! Nem tudok timereket időzíteni. De, ha nem változtatom meg kitiltanak!”

 

A streamer világossá tette, hogy semmi baja nincs a koreai játékosokkal, vagy rajongókkal. Az üzenetét a vállalat koreai szekciójának címezte.

” Szeretem Koreát, és szeretem a koreai közösséget, de ezt nem mondhatom el az itteni Riot Gamesről. A tény, hogy meg kellett volna változtatnom a nyelvet, és mivel nem tettem bannoltak röhejes. De a rajongókat, a profi játékosokat mind bírom, akik számára fontos ez a játék.”

 

Azt, hogy meddig lesz TF Blade vakációra küldve Koreában még kérdéses. Még az se biztos, hogy visszakapja a felhasználóját. Az útja az első helyért, ezért egy picit szünetel.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×