Úgy tűnik, a korábbi LoL világbajnok nem kis összeget csengetett ki a Heroic csapattagokért, hogy betörjön a profi CS:GO világába.

Nemrég írtunk róla, hogy a tavalyi LoL világbajnok FunPlus Phoenix kínai LoL csapat a Heroic CS:GO csapatát karolta fel, hogy belépjen az FPS esport világába. Ők voltak azok is, akik nemrég komoly összeggel támogatták a koronavírus elleni harcot. Ráadásul rögtön szereztek egy helyet a Flashpoint bajnokságban. Az biztos, hogy a lépés igen meglepő volt, így sokan, akik kíváncsiak voltak a lépés részleteire, utána néztek a dolgoknak.

Nemrég egy francia újságíró, neL, aki rendszerint igen jól tájékozott esport körökben, köszönhetően +1pv CS:GO közösségi tagságának is, most újabb információkat tárt fel arról, hogyan is lépett be a FunPlus Phoenix a CS:GO színterére.

A Twitteren azt írta:

Amennyire én tudom, a FunPlus Phoenix mintegy 1,6 / 1,8 millió dollárért vásárolta meg a Heroic játékosokat. A forrásaim azt is elmondták nekem, hogy nem kell fizetniük a FLASHPOINT első évében, és szabadon távozhatnak is, ha nem tetszik nekik, amit egy év után látnak, illetve fizethetnek, ha akarnak.

Úgy tűnik tehát, hogy a FunPlus Phoenix-nél van mit a tejbe aprítani és bizony a pénzt nem sajnálják arra, hogy támogassák a komoly problémákat, és arra sem, hogy beszálljanak a League of Legends után a CS:GO esportba. Most már csak az a kérdés, hogy milyen eredményeket érnek el a bajnokságokon.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×