A tavalyi LoL világbajnok FunPlus Phoenix a Heroic csapatát karolná fel, és törne be az FPS-ek világába. Első versenyük a Flashpoint lesz.

A 2019-es szezonba a semmiből érkezett a FunPlus Phoenix kínai lol csapata, akik nem csak az LPL-t, de a világbajnokságot is megnyerték. 2020-ban új célokkal rukkolt elő az organizáció, amelyek már nem csak a MOBA világára fókuszálnak. Ráadásul nem is kis csapatot vettek át.

Az FPX a Flashpoint spot mellett a Heroic gárdáját is megszerezte.

Bár eredetileg a Heroic az ESL Pro League XI szezonjában indult volna, az FPX inkább a FaceIT versenyét preferálja. Az ESL-nek így egy hete maradt arra, hogy a dán alakulat helyett egy másikat találjon. Másik opció, hogy a csoportkörökben, az egyik csoportban csak 5-en lesznek a versenyen. A csapat emellett rengeteg kvalin indult, de egyedül a Dreamhack Open Leipzig versenyére jutott be, lemaradva a DreamHack Open Anaheim és a Rioi Majorről is.

A HLTV ranglistáján jelenleg 14. helyen tanyázó gárda év végén a csapatán is változtatott. Friberg and blameF is elhagyta a csapatot, helyüket cadiaN és Snappi vette át a dán alakulatban. Az FunPlus Phoenix március 13-án mutatkozik be a FlashPoint versenyén, melyre még néhány hely kiadó, de egyelőre olyan csapatokkal találkozunk, mint a Gen.G, BIG, MIBR, Cloud9 és Dignitas . A várható keret a következő lesz:

  • Marco ‘Snappi’ Pfeiffer
  • Casper ‘cadiaN’ Møller
  • Patrick ‘es3tag’ Hansen
  • Martin ‘stavn’ Lund
  • Johannes ‘b0RUP’ Borup

Szerinted jól döntött az FPX ezzel a húzásával?

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×