A Rockstar Games gyakorlatilag nem adott ki semmilyen információt még a GTA 6-tal kapcsolatban. Persze van néhány kiszivárgás, ami reméljük megvalósul. Te mit szeretnél?

Egyelőre még mindig csak tippelni tudunk arra, hogy a Rockstar Games készül-e a GTA 6 kiadására vagy sem. Feltételezésből, összeesküvés-elméletekből, pletykákból és kiszivárgásból persze van bőven, melyek között akad 1-2, mely nem is olyan rossz ötlet. Persze ezek még mindig csak tippek és ötletek, de ugyanúgy azt is tükrözik, mit is szeretnének a játékosok. Szerinted milyen feature kéne a GTA 6-ba?

Visszatérés Vice City-be

Kép forrása: Dexerto

Való igaz, hogy sok GTA játékos nagyon szerette Vice City városát, így sokan örülnének, ha visszatérne az új részben. A GTA: Vice City 2002-ben jelent meg és a közönség nagy része azonnal beleszeretett. Azóta eltelt 18 év, a sikerre való tekintettel talán nem lenne rossz ötlet a várost új formában visszahozni. Persze vannak olyanok is, akik teljesen új terepet tudnának elképzelni. Akár még olyat, ami egy az egyben mása egy valós városnak.

A Division 1-2-ben például szinte teljes valójában modellezték le New York-ot és Washington DC-t. Egy ilyen kezdeményezés talán a GTA világát is jobban feldobná. Gondold el, hogy a valóságban is létező város lenne bejárható. Sajnos arra távolról sincs esély, hogy ez a város Budapest legyen. Kár.

Korábban egy Reddit felhasználó, CurryLav tett közzé egy térképrészletet állítva, hogy a GTA 6 ismét Vice City-ben játszódik majd. Az adminisztrátorok azóta törölték a bejegyzést, így tehát nem mondható biztosra, hogy a hír igaz. Te örülnél neki?

GTA 6 – Bővített map

Kép forrása: Dexerto

Több szivárgás állította, hogy a mapok különleges módon jelenhetnek meg a GTA 6-ban, arról nem beszélve, hogy jóval nagyobb is lehet, mint a GTA 5-ben. Állítólag lesz egy Project Americas nevű map, ami több különböző részt köt össze, egyedi módon. Ennek része lenne Carcer City, ami Boston egy részén alapszik, illetve Vice City. Mindegyik rész külön dinamikát adhat a játékmenetnek. Akár úgy, ahogy már az említett Division-ben, ahol a map egyes részein más és más szabályok érvényesek.

Amennyiben a GTA 6 már a következő generációs konzolokon jelenik meg, az lehetőséget adna a fejlesztőknek arra, hogy összetettebb módon építsék fel a világot, nem beszélve a grafikai és AI lehetőségekről. Valamiért az utóbbi időben a minél nagyobb, annál jobb elv él a játékkészítésben, így valószínűleg ez a fejlesztés egyik fontos pontja lehet.

Persze voltak már tippek arra, hogy az Angliában működő vállalat saját országa alapján épít GTA világot, mások szerint pedig Dél-Amerikába helyezik a történetet. Ezt arra is alapozzák, hogy a GTA Online Casino előzetesében megjelenik Dél-Amerika. Már szivárgások szerint a kolumbiai főváros, Bogotá lesz a helyszín, de beszéltek már Mexikó városról is, na meg Vegasról.

Kép forrása: Dexerto

GTA 6 Battle Royale

Manapság a BR játékoké a főszerep, így az sem elképzelhetetlen, hogy a GTA 6-ban lesz ilyen játékmód. Jó lenne?

Múlt, Jelen és Jövő

Mit szólnátok, ha a GTA egy kicsit más korban játszódna. Egyes szivárgások szerint a történet a 60-as években játszódhat majd. Ilyen alapon akár az is feltételezhető, hogy a távoli jövőben találjuk magunkat. Sőt, ha a készítőknek bejön a Cyberpunk világa, akár neonban is úszhat minden. Izgalmas lenne egyébként egy időutazós történet is, ahol az adott helyszínes aszerint alakulnak át a mapon, amelyik időbe utazunk. Lenne ennek értelme?

Megjelenés

Kép forrása: Dexerto

Persze, ha kiszivárgásokról van szó, a megjelenési dátum is kiszivárgott már párszor. Több fórumon (pl. 4chan) állították, hogy már 2020-ban megjelenhet, mások 2021-es megjelenésről beszélnek.

Jelenleg azonban valójában semmi nem tudunk és semmi sem biztos. Jelenleg a GTA 5 még mindig óriási siker, a frissítések rendszeresek, így egyelőre nem hiszem, hogy a Rockastar hagyná kárba veszni a lehetőséget. Amennyiben a GTA 6 híre hivatalosan bármilyen módon megjelenne, a játékosok valószínűleg lemondanának a GTA 5-ről és annak Online módjáról.

Pletyka, szivárgás és tipp tehát van bőven, miközben képzelődhetünk arról, hogy milyen irányt vesz ez a különleges és hosszú múlttal rendelkező franchise. Te minek örülnél a GTA 6-ban?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×