2020 februárjában még többet tudhatunk meg a Take-Two és a Rockstar Games terveiről. Többek között a régi franchise-ok folyatására és egy új címre is lehet számítani.

Nemrég a NewsLanes oldalán jelent meg egy cikk, miszerint a Take-Two Interactive, a Rockstar Games anyavállalata hamarosan a 2019-20-as pénzügyi év harmadik negyedévének eredményeiről ad jelentést. Persze ez önmagában nem hangzik valami izgalmasnak, pláne nem feltételezi azt, hogy készülne a várva várt GTA 6. Valószínűleg viszont választ kapunk majd arra, hogy milyen tervekkel áll elő a Rockstar 2020-ban.

Még ha sajnos nem is neveznek meg pontos játékcímeket.

A Take-Two nemrég meghirdette a telefonkonferenciát, melyben az említett eredményeket teszik közzé. Az eseményre február 6-án kerül sor, vagyis hamarosan talán választ kapunk pár égető kérdésre. Addig is kiválóan tájékozódhatunk arra a napokban feltöltött elemzésre, mely szintén a Take-Two oldalán jelent meg. Ebben nem csak fontos adatokat tudhatunk meg arról, hogy a társaság játékai milyen eredményeket értek el az elmúlt évben. De néhány izgalmas mondatot is kihámoztak belőle.

Kép forrása: Take2

„Csaknem hat évvel a megjelenés után a Grand Theft Auto V és a Grand Theft Auto Online továbbra is jelentős eredményeket mutat. A GTA V csaknem 110 millió példányban fogyott, és megerősítette helyzetét, mint a jelenlegi konzolgeneráció „kötelező” címe. A Rockstar Games játékai továbbra is rendkívüli magas eredményeket mutatnak”olvasható a leírásban.

„A Grand Theft Auto V és a Red Dead Redemption 2, beleértve az GTA 5 és RDR2 Online-t, a 2019-es évben csaknem 90 millió egyedi felhasználóval rendelkezik. Eddig több mint 200 millió regisztrált felhasználót számoltunk a Rockstar Games Social Club platformon. A Rockstar Games továbbra is elkötelezetten támogatja mindkét játékot a növekedés érdekében, további innovatív tartalmakkal.”

A leírásban persze egy kulcsfontosságú mondat is szerepel, ami talán okot adhat a bizakodásra.

“A jövőben a Rockstar történetének legjelentősebb fejlesztéseit tervezzük. Beleértve a legnagyobb franchise-ok folytatásait és persze egy új címet is.

A jelentés megjegyzi, hogy a 2020-as év jelentős beruházások éve lesz. További érdekesség, hogy közben a Rockstar oldalán megjelent egy rakás álláshirdetés, mely azt feltételezi, hogy a fejlesztőcsapat komoly fába vágja a fejszéjét. A GTA 6-ról persze még mindig nem érkezett hivatalos bejelentés, kivéve hogy egy osztrák bolt oldalára pár pillanatra felkerült a GTA 6 előrendelés,. Illetve egy új GTA játék fejlesztésére ad okot néhány adóbeadvány.

Most már tényleg nagyon jó lenne tudni, hogy készül-e a GTA 6, mert amíg nem lesz biztos, tuti, hogy minden szivárgást meg kell írnom. Kérlek Rockstar, ments meg!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×