Széles vigyorral feküdhettek le ma este aludni a Ubisoft vezetői, ugyanis a játékuk újra megdöntötte a saját rekordját. Úgy néz ki, a Siege-nek csak felfelé vezet az út.

A Ubisoft nem egy piaci rést, inkább egy piaci szakadékot tömött be 2015-ben, mikor kiadták a Rainbow 6: Siege című, azóta alapművé vált játékot.

Az elmúlt 5 évben a játék kapott hideget és meleget egyaránt, többször hallottuk, hogy kihalni készül, mégis 2020-ban arról írhatunk nektek: újra megdöntötte a saját rekordját a játék.

Durván megtette a hatását a Rainbow 6: Siege-ben az ingyenes hétvége, a játékkal ugyanis még soha nem játszottak egy időben annyian, mint most a hétvégén. A sztorit tovább szépíti, hogy csak a Steam-es verzióval kapcsolatban vannak adatok, azt nem tudjuk, hogy mennyien tolják az alap Uplay-es verzióval.

A Siege még sosem látott, 186,949 egyidőben játszó játékossal rendelkezett.

Gyönyörű számokat generál tehát a játék a Ubisoft-nak, az pedig már csak hab a tortán, hogy szinte folyamatosan a TOP 5 legaktívabb játékban van Steam-en. A teljesség igénye nélkül olyan címeket utasít maga mögé, mint az ARK: Survival Evolved, a GTA V, PUBG vagy a Monster Hunter World.

A jövőbeli bizakodásra adhat okot az is, hogy az elmúlt 4 hónapban folyamatosan felfelé ível a játékosszám. Utoljára 2019 októberében csökkent, akkor mondjuk 15 százalékkal.

Az elmúlt 30 nap átlagos játékosszáma 100,000 fölé ért.

Nektek megvan a Rainbow 6: Siege? Játszotok a játékkal? Esetleg most a hétvégén próbáltátok ki? Érdemes lehet becsatlakozni, hiszen épp most indul az új szezon, a Void Edge, melyről itt olvashattok bővebben.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×