A PUBG Corp. mintha teljesen feladta volna a csalók elleni harcot. A játékon belüli report-rendszer hónapok óta egyesre vizsgázik, a fejlesztők pedig mintha erről tudomást sem szeretnének venni.

Néhány napja számoltunk be nektek a PUBG talán valaha volt legnagyobb csalója történetének újabb epizódjáról, akkor a csaló a végleges tiltás után boldogan játszott tovább, mi pedig bíztunk benne, hogy egyedi esetről van szó.

Most egy kísértetiesen hasonló eset került napvilágra.

A NegativeExile nevű játékos beszámolója alapján látható, hogy a játékon belüli report-rendszer egyenlő a nullával. NegativeExile meccs közben kapta csaláson ellenfelét, akit annak rendje és módja szerint reportolt is. Később kapta az értesítést, hogy a csaló, akinek állítólag teljesen nyilvánvaló volt a csalása, ideiglenes eltiltást kapott, 1 napra.

I keep getting this temp ban message every day; meanwhile he continues to play and ruin games… from PUBATTLEGROUNDS

A report üzenetben, viccesen az is szerepel, hogy „A bizonyítékok alapján jártunk el„, illetve „Köszönjük, hogy segítesz karbantartani a játék egészséges élményét„. Persze ezeknek a sablon mondatoknak szerepelniük kell, de mégis, nem vérlázító, hogy teljesen nyilvánvaló csalók 1 napos, ideiglenes tiltást kapnak?

A probléma olyan egyszerűen orvosolható lenne, ha csak néhány ember foglalkozna a dologgal, de teljesen egyértelmű az elmúlt időszak történéseiből, hogy a fejlesztők nagy ívben tesznek a csaló kérdésre. Nem ígéretekre van szükség, hanem határozott és világos büntetésre. Vajon megmenekülhet még a PUBG?

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

×