A korona vírus már Amerikába és Európába is begyűrűzött. Az emberiség harcba száll és a legerősebb géppel próbál visszatámadni.

Néhány nappal ez előtt írtunk róla, bárki segíthet a koronavírus elleni harcban, ehhez csak egy program telepítésére van szükség, amely képes a számítógépünk erőforrásait a koronavírussal kapcsolatos számítások elvégzésére felhasználni.

Miközben ez a program továbbra is működik és várják az önkénteseket, egy nagyobb tűzerő is csatlakozik a harchoz. Az Oak Ridge Nemzeti Laboratórium (USA) nemrég jelentette be, hogy ráállítja a feladatra a Summit nevű szuperszámítógépét.

A gép erejét olyan szimulációkra használják, amik segíthetnek megtalálni a módját, hogy a koronavírus ne tudja megtámadni a fertőzöttek tüdejét.

A Summit összesen 220,800 processzormaggal rendelkezik, emellé jön a 9.2 petabyte memória és a 250 petabyte kombinált NVRAM / tárhely.

Jeremy Smith, a laboratórium igazgatója elmondta, a Summit rendkívül hatásos, 1-2 nap alatt végez el olyan műveleteket, melyek kiszámítása egy átlagos számítógépen hónapokat vennének igénybe.

Az eredményeink nem azt jelentik, hogy ellenszert találtunk a koronavírusra. Ezzel inkább az volt a célunk, hogy jövőbeli tanulmányoknak segíthessünk.

A Summit nevű szuperszámítógépet az IBM építette és jelenleg a legerősebb számítógép az egész világon. A gép 4608 munkaállomásból áll, melyek egyesével 2 darab IBM Power9 procit és 6 darab Nvidia Volta GV100-as videokártyát tartalmaznak.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×