A Folding@Home szervezettel az erős gépek tulajdonosai segíthetik a víruskutatást, hogy minél előbb véget lehessen vetni a világjárványnak.

Bárki résztvehet a világjárvány kezelésének erőfeszítésében, aki csúcskategóriás PC-vel rendelkezik. A Folding@Home szervezet arra kéri a PC-tulajdonosokat, hogy gépükkel segítsék a kutatók munkáját a világon, hogy jobban megértsék a 2019-nCoV vírust, más néven a koronavírust.

Hogyan?

Biztos te is tudsz arról, hogy hogyan működik például a BitCoin bányászat. Erős gépeket arra használnak, hogy komoly számításokat végezzenek el, amikhez óriási teljesítmény szükséges. Cserébe egyfajta valutát kapnak azok, akik készek gépüket e-cél érdekében biztosítani.

Koronavírus – Kép forrása: PCgamesn

A Folding@Home hasonlóan működik, célja azonban teljesen más. A szervezet évek óta számítógépeket használ arra, hogy küzdjön az Alzheimer-kór, a rák, a malária, a cukorbetegség és sok más betegség leküzdésére. A kutatók modellezési és szimulációs elemzéseihez hatalmas erőforrások szükségesek, de elengedhetetlenek a betegségek kutatásához, megértéshez és kezeléséhez. Az emberek így gépeiket közös cél érdekében használhatják, amikor éppen nem dolgoznak, vagy játszanak rajta.

A Folding@Home most a koronavírus-kutatást szeretné segíteni, amihez bárki hozzájárulhat, még mondjuk te is. A csúcskategóriás PC-k segítségével a szervezet csapata hatékonyan segítheti a vírus elemzését. Ez segíthet abban is, hogy létrehozzanak egy ellenszert.

Van tehát mód arra, hogy bárki segítsen, aki rendelkezik erős géppel és segítő szándékkal. Ne feledjétek, hogy a kutatás mindannyiunk érdeke. Ha szeretnéd géped a Folding@Home számára biztosítani, ahhoz nem kell mást tenni, mint letölteni és telepíteni a Folding@Home szoftverét, és futtatni, amikor épp nincs szükséged a gépre.

Neked elég erős a géped ahhoz, hogy kölcsönadd a kutatáshoz?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×