Szegény Nvidia sorra veszti el streaming szolgáltatásáról a stúdiókat, most az Activision és a Bethesda után a 2K is letiltotta játékait.

Ahogy arról a TweakTown is beszámolt, az Nvidia diplomatikusan megfogalmazott üzenetben jelentette be a hírt:

„A kiadó kérésére jelezzük, hogy a 2K Games minden címe lekerül a Geforce NOW-ról a mai nappal. Továbbra is a 2K Games-szel közösen dolgozva próbáljuk elérni, hogy újra elérhetővé tegyék a játékaikat.”

A 2K Games alá tartozik a BioShock sorozat, a Borderlands sorozat, a Civilization játékok, az NBA 2K sorozat és még sokan mások. Korábban az Activision és a Bethesda is úgy döntött, hogy leveszik játékait a Geforce Now-ról. Pontosan nem tudni, miért lép vissza az összes nagy stúdió, ahogy indoklást most sem adtak, ám lehetséges, hogy az Nvidia nem a legjobban kezeli a licenszelés kérdését.

Anno ugyanis amikor a The Long Dark című játék lekerült a listáról, annak fejlesztője twitteren jelentette be, hogy azért vetette le alkotását a platformról, mert annak használatára az Nvidia nem kért engedélyt. Úgyhogy egyelőre kérdéses a Geforce Now sorsa: a kis stúdiók örülnek, hogy az ő játékuk elérhető a népszerű platformon, de hogy lesz a platform népszerű, hogyha az összes népszerű stúdió leveteti játékait?

Szerintetek mennyire lesz így versenyképes az Nvidia streaming szolgáltatása? Lesz még stúdió, aki otthagyja őket?

×