A játék fejlesztője szerint az Nvidia jogtalanul használta szolgáltatásában a játékot. A játék le is került a GeForce Now kínálatából.

Sajnos annak ellenére, hogy alapvetően nem lett rossz az Nvidia GeForce Now felhőalapú játékszolgáltatás, a szerződések, megállapodások terén viszont komoly gondok lehetnek. A probléma már ott kezdődött, mikor a szolgáltatás béta verziója során elérhető játékok mind lekerültek a listáról, amint hivatalosan elindult a GeForce Now.

A kiadók szerint ugyanis a megállapodás csak a béta verzióra szólt. Sajnos több kiadó, mint az Activision Blizzard vagy a Bethesda levetette játékait az Nvidia listájáról. Mindezt annak ellenére, hogy sok játékos pont olyan címek miatt fizetett elő, hogy azokkal játszhasson, amiket töröltek. Az Nvidia azóta többször ígéretet tett arra, hogy tovább tárgyalnak a játékokról, hogy bővítsék a listát és minden visszakerüljön.

Most sajnos úgy tűnik, még egy csapás éri a szolgáltatás fenntartóját, hiszen a The Long Dark című játékot a fejlesztő szerint engedély nélkül tették elérhetővé a szolgáltatásban.

Kép forrása: GeForce Now Forum

Ahogy a Twitteren olvasható, a fejlesztő Hinterland Studio maga fedezte fel, hogy a The Long Dark ott van a listán. Azonnal kérték annak eltávolítását. A Hinterland stúdió ezután elnézést kért a csalódott rajongóktól, hozzátéve, hogy az Nvidia már elnézést kért az ügy miatt, majd kérvényezte, hogy a játék visszakerüljön a szolgáltatásba. A Hinterland Studio vezetője azonban ezt visszautasította.

Kép forrása: Steam

Az Nvidia beismerte, hogy hibát követett el, bocsánatot kért, majd megkérdezte tőlünk, szeretnénk-e a platformon maradni. Azt mondtuk: jelenleg nem” – írta Raphael van Lierop a Twitteren.

Hát valóban nincs jó helyzetben az Nvidia, hiszen így bármelyik felhasználó gondolhatja, hogy kedvenc játékának jogai nincsenek rendben. Sőt valamikor lekerülhetnek a szolgáltatásból. Sajnos annak ellenére, hogy nagyon ígéretes, nehéz megbízni a GeForce Now szolgáltatásban.

Most a GeForce Now jövője azon múlik, hogy a játékok ügyét hogyan kezeli az Nvidia, illetve hogy az előfizetők hajlandók lesznek-e továbbra is fizetni a szolgáltatásért? Talán az, hogy a szolgáltatásban a megjelenés napján a Cyberpunk 2077 is elérhető lesz, némileg segít a helyzeten.

Az Nvidia valószínűleg már keresi a megoldást a problémákra. Szerinted van jövője a GeForce Now szolgáltatásnak?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×