Új lehetőségek után kutat a Nintendo közösség. Egy új Kickstarter projekt keretein belül néhányan meg akarják reformálni a Switch kontrollerpiacát.

A Nintendónál mindig is fontos volt a játékosok kényelme. Nos, a Switch esetében is mindent megtettek hivatalos úton, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább tetsző irányítási módot. Van lehetőségünk Joy-Connal játszani, vagy ha komolyabb minőséget szeretnénk, akkor hozzácsaphatunk egy Pro Controllert is a géphez. A nosztalgia szerelmesei pedig akár még Game Cube kontrollert is ragadhatnak. A Kickstarternek köszönhetően most úgy fest, a jövőben egy újabb kontroller-típus érkezhet…

 

Felbukkant egy kampány a Kickstarter oldalán, aminek a tárgya egy úgynevezett Edgeguard Adapter, ami lehetővé teszi a Nintendo Switch tulajok számára a klaviatúrán keresztül történő irányítást.

Az USB-s klaviatúrák nagyot lendíthetnének például a Smash Bros. játékosok mindennapjain, elvégre sokkal pontosabb mozgásparancsokat lehetne leadni egy gombokkal ellátott periférián, mint egy joystickes kontrolleren.

A kampány szerint az Edgeguard Adapterhez készül egy szoftver is, ami lehetővé teszi majd a klaviatúrák szabad programozását.

Ha a projekt felkeltette az érdeklődésed, a hivatalos Kickstarter oldalán akár segítheted is a megvalósulását.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×