Dubs, a FaZe Clan – volt – profi Fortnite játékosa meggondolatlanul viselkedett. Viszont inkább a társadalom rántotta ki alóla a talajt, mintsem önnön hibája.

A 21. században már szórakozni sem olyan egyszerű a saját barátainkkal. Minden tettünknek lenyomata, s így következménye van. A viccelődések és a beszólogatások pedig sokkal súlyosabban üthetnek vissza az internet világában. Többnyire azért, mert mindenkihez eljuthatnak. Újabban erről Dubs tudna leginkább mesélni.

FaZe Dubs uses a racial slur on stream from FortniteCompetitive

Daniel „Dubs” Walsh ugyanis ezt most saját bőrén tapasztalhatta meg, legutóbbi „kalandjára” ugyanis könnyen lehet, hogy a karrierje is rámegy. Éppen barátaival Fortnite-ozott a játékos, amikor kiszaladt a száján az a bizonyos „N-betűs szó”. Ami egy baráti összejövetelen, társasjáték közben, az utcán vagy éppen a sportpályán fel sem tűnik, az a világhálón botrányt robbant ki. Mivel Dubs egyik csapattársa éppen streamelt, hang és videóbizonyíték is készült a jelenetről. Ez az apró hógolyó pedig azóta már lavinává nőtte ki magát, a Dubs mögött álló FaZe Clan elzárkózott a 16 éves profitól, s elvették a jogát attól, hogy képviselje a klubot bármilyen online platformon. Egy szó mint száz, Dubs alól kirántották a szőnyeget.

 

Mindenki tegye a szívére a kezét, senki nem köszönt még az „N-betűs szóval”, csak úgy poénból egy haverjának, mikor éppen nagyon gengszternek érezte magát 16 évesen?

De akkor mi a tanulság?

Persze káromkodni nem szép, ám az ilyen jellegű megbélyegzés, főleg egy gyerek esetében, megvetendő. Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy egy 16 éves Fortnite játékos karrierjével kellene példát statuálni csak azért, mert a barátai társaságában meggondolatlanul viselkedett. A rögzített káromkodás ugyan rasszista mellékzöngével rendelkezik, viszont az, aki ezt az egész szituációt egy KKK megmozdulásnak titulálja, hatalmas képmutató.

 

Többek között Tfue is megosztotta véleményét nézőivel, ő maga is erősnek gondolja a Dubs körül kialakult helyzetet. Nála ilyen kijelentés egyáltalán nem jelenti azt, hogy valaki rasszista, azt viszont megkérdőjelezi, hogy szórakozás közben miért ilyen trágár a fiú. Inkább infantilis, de semmiképp sem rasszista.

Utóbbi kijelentésével pedig szépen rávilágított Tfue a lényegre. Nem rasszizmussal kéne vádolni a srácot és teljesen ellehetetleníteni a karrierjét emiatt, hanem egy személyiségfejlesztő tréning keretein belül megtanítani neki, hogy milyen minőségben illik beszélni emberek társaságában. Ezt most egy kicsit túlreagálta a FaZe és a Fortnite közösség

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×