FaZe Dubs egy haverja streamjében használt esportolóhoz méltatlan kifejezéseket, csapata határozatlan időre eltiltotta a versenyektől.

FaZe Dubs mindössze 16 éves, de máris jól kereső Fortnite profinak vallhatja magát. Igazolt játékosként keresi a pénzét a játékból, amit a legjobban szeret.

Pár felelőtlen másodperc miatt azonban most elképzelhető, hogy mindezt egyik pillanatról a másikra elveszíti.

Daniel „Dubs” Walsh azt hitte, csak a haverjaival beszélget Discordon, ezért a szokásosnál kicsit többet engedett meg magának. Azonban az általa bekiabált „F***ing N***a” sajnos nem maradt a társaságon belül.

FaZe Dubs uses a racial slur on stream from r/FortniteCompetitive

Haverja ugyanis éppen streamelt, de már csak a beszólás után figyelmeztette Dubs-ot. A rasszistának minősített szavak viszont addigra már kicsúsztak, az internet pedig nem felejt.

A klip gyorsan elterjedt, természetesen Dubs csapatához, a FaZe-hez is eljutott a dolog. Válaszként azonnal eltiltották a játékost és közleményt adtak ki az üggyel kapcsolatban.

 

A felelőtlen tettes természetesen azonnal igyekezett bocsánatot kérni meggondolatlansága miatt, állítása szerint semmi szándékosság vagy ártó szándék nem volt a szavai mögött.

 

Nehéz elképzelni, hogy tényleg szándékos gyűlöletbeszédről lenne szó, Dubs egyébként sem egy rossz srác. Kicsúszott ami kicsúszott, más kérdés persze, hogy csapata nem mehet el szó nélkül a dolog mellett. Reméljük a fiatal játékos tanul az esetből, mert ilyet bőrszíntől függetlenül sem mondunk élő adásban, a minket követőknek.

Kár lenne azonban túl hosszú eltiltással büntetni felelőtlensége miatt, így a magunk részéről úgy gondoljuk az eltiltás jogos, de nem kell túl hosszúra nyújtani. Reméljük a fiatal játékos az eset után még erősebben és okosabban tér majd vissza a Fortnite profik közé.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×