A szokásos SuperData elemzésbe nemigen szokás belekötni, az Epic Games most mégis keményen nekiment a szerinte hiteltelen számoknak.

Ahogy azt már megszokhattuk, a játékok bevételi számait a SuperData elemzései tárják elénk a legpontosabban. Úgy tűnik azonban, hogy nem mindenki ért egyet a mérések hitelességével. Legalábbis az Epic Games biztosan nem.

A legutóbbi SuperData elemzések ugyanis aggasztó előjeleket mutattak a Fortnite-ról, ami láthatóan nem tetszik a kiadónak. Habár ők termelték 2019-ben a legtöbbet, saját 2018-as évüktől messze elmaradtak.

A játék tehát az elemzések szerint kb 20%-al kevesebbet hozott 2019-ben, mint az azt megelőző évben.

Aztán jött az újabb pofon, 2020 januárja az elemzések szerint a Fortnite legrosszabb hónapja volt 2017 novembere óta. Az Epic Games egyből reagált is, hiteltelennek és pontatlannak minősítve a mérést.

„Ez a mérési módszer rettentő pontatlan. Ráadásul nincs is hivatalos hozzáférésük a valós adatokhoz, innentől kezdve ezek csak találgatások.” – fogalmazott az epic szóvivője.

Természetesen a SuperData sem várt sokat. Közölték, a módszer jól bejáratott és többszörösen igazolt, így az értékek igenis hitelesnek tekinthetőek a Fortnite esetében is.

Teljesen érthető, hogy az Epic-nek nem tetszenek a játékot övező hírek, de a Chapter 2 Season 1 után szerintem nincs okuk csodálkozni. A játékosok a végére már halálra unták magukat, kevés újdonság volt benne, érthető, ha a januári hónap nem muzsikált túl fényesen.

Reméljük a Season 2-vel összeszedi magát a játék, és az Epic-nél is megnyugodnak a kedélyek.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×