Úgy tűnik, új alsó ösvény sztárokra bukkantuk: Kalista Taric-kal kiegészülve dominálják a bot párosokat. De mitől is lettek ilyen jók?

Régebben Kalista az egyik legerősebb ADC-nek számított. Az évek alatt azonban folyamatosan gyengítették, módosították, de régi fényét nem tudta visszakapni a karakter. Taric se volt nagyon sokáig prio supportként, talán a funnel korszak alatt jött vissza a metába, de sokáig azt se engedte a Riot Games.

2020-ban azonban úgy tűnik, kézen fogva érkeznek vissza a Szurdokba.

A Kalista – Taric effektus

Az egész akkor kezdődött, amikor a Gen.G alsó párosa, Ruler és Kellin a KT Rolster ellen mutatta be, mire is képes ez a duó. A meccs előtt a ranked laddert bombázták szét több mint 80 százalékos győzelmi rátájukkal, melynek a színpadi lámpaláz se vetett véget. Eleinte úgy gondolták, hogy ez egy fajta Gen.G kuriózum, mivel Rulernek 74% win rate-je van, és elég, ha bannolják a karakter ellenük. De nem kellett sok és a többi régió is felvette a hőspárost a listájukra. Először az LCS-ben, majd Törökországban, Vietnámban, és az LEC-ben is bemutatkozott Kalista és Taric.

kalista

A preferált adc-k gyengítésével (MF, Senna, Aphelios) új hősökre is ki kellett vetniük a hálójukat a játékosoknak, így került a képbe ez a duó. Taric auto resetje, és Kalista E-je jól összekombinálható, mellyel viszonylag gyorsan lehet pusholni. Rengeteg az engage lehetőség a stunokkal és dárdákkal. Egymást is erősítik, hiszen nem tudsz közel menni Kalistahoz az ugrálás miatt, Taric stun elől meg nehezen mozogsz ki, ha a dárda belassít. És ez csak a játék eleje, mert ahogy telik az idő, úgy egyre nehezebb lesz felvenni velük a versenyt.

A különböző objectiveket Kalista dárdáinak köszönhetően könnyen lehet szedni, miközben Taric tankol. Tornyokat is viszonylag könnyen szedik, és ha véletlenül egyikük slamasztikába kerül, míg mindig ott vannak az ultik egymás kisegítésére.

taric

Mi lesz velük a jövőben?

A legtöbb régióban most kezdett el megjelenni, és a négy nagy ligában 3:1-es mutatóval rendelkezik jelenleg. Hogy mennyire lesz hatással a versenyekre? Valószínűleg a tiltólistán fog visszaköszönni Kalista. Mindenesetre az egyik, ha nem a jelenlegi legerősebb alsó ösvény duóról beszélünk. Soloban nem érdemes játszani, mert nagyon jó koordináció kell kettejükhöz. Ha van egy duó partnerünk, akkor mindenképpen érdemes lesz kipróbálni. Reméljük, hogy újra színes alsó ösvényekkel fog megtelni a verseny pool, és új dolgokkal találkozunk a Riften.

Nektek van sajátos bot lane páros ötletetek?

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×