John McDonald 2018-ban éppen a VACnet indulásakor szerzett magának komoly ismertséget a CS:GO játékosok körében. Most ismét ennek kapcsán merült fel a neve.

2018-ban John McDonald neve szinte egybeforrt a VACnettel és a csalás elleni küzdelemmel. A Valve egyik vezető fejlesztője akkoriban aktívan kommunikált a közösség tagjaival, a VACnet fejlesztésének szinte minden lépésről beszámolt.

Aztán idővel megint egyre több cheater érkezett, gyengülni látszott a VACnet hype. A 2018 decemberében induló ingyenes korszak pedig végleg elárasztotta csalókkal a szervereket, ezzel együtt McDonald is háttérbe húzódott.

Most azonban egy meglepő kijelentéssel állt ismét a CS:GO fanok elé:

Állítása szerint a VACnet és Trust Factor azóta is folyamatos fejlesztéseken megy keresztül.

A Trust Factor kapcsán mondjuk ezt elég nehéz elhinni, hiszen az utóbbi időkben csak a gond volt vele, pont ahogy McDonald is írja. A legfrissebb hír a témában az volt, amikor a Valve titokban lenullázta a játékosok Trust Factor pontszámát. A VACnet kapcsán is nehéz elhinni, hogy folyamatosan fejlődne a rendszer, hiszen egyre több a csaló. Sőt, őszintén megvallva, azt hittük a VACnet már régen meghalt és a Valve le is mondott róla.

2018 elején pont azt ígérték a VACnetről, hogy folyamatosan fejlődni fog. Tanul a csalóktól és az Overwatch demókból, a mesterséges intelligencia pedig így egyre könnyebben bannolja majd a csalókat. A rossz hír az, hogy jelenleg semmi nem látszódik.

Ha azonban hihetünk McDonald szavainak, a két rendszert most ismét leporolják a fejlesztők. Nehéz dolguk persze nem lesz, hiszen a mostaninál több csaló már fizikailag is képtelenség. Lesz tehát hova fejlődni.

Reméljük igaza lesz, és a VACnet erősebben tér vissza, mint valaha.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×