Esport-ösztöndíjat pénzel Pokimane, a Twitch egyik legnézettebb női streamere. A választott iskola négy diákja fog kapni az összegből.

Imane „Pokimane” Anys a világ egyik legismertebb női streamere. A sikerrel vaskosabb bankszámla is jár, ám a Twitch koronázatlan királynője önzetlen teremtés. Twitteren jelentette be követőinek legújabb projektjén, aminek keretein belül esport-ösztöndíjat finanszíroz a University of California Irvine tanulóinak.

 

Összesen 50 ezer dollárral, vagyis körülbelül 15 és fél millió forinttal fogja támogatni a UCI Esports keretein belül pallérozódó játékosokat. Az évente kiosztott „Pokimane Scholarship” azoknak a diákoknak lesz fenntarva, akik a tanulmányaik mellett magas szinten szeretnének videojátékokkal foglalkozni.

Poki egyetem mellett kezdett bele a streamer karrierjébe, így első kézből tapasztalhatta meg, mennyire nehéz a gaming világot összeegyeztetni a tanulmányokkal. Ő maga ugyan emiatt nem fejezte be az iskolát, de az általa finanszírozott esport-ösztöndíj segíteni fog a jövő nemzedékeinek abban, hogy elkerüljék ezt a helyzetet.

A UCI Esports két fő csapásvonala a League of Legends és az Overwatch.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×