A League of Legends és Runeterra világát egyre jobban bővítő Riot Games ezúttal egy rövid történettel színesíti a világot, melyet Akali kapott ezúttal.

A League of Legends világa napról napra bővül. Itt elsősorban nem az új hősökre kell gondolni, hanem a hozzájuk tartozó történetekre. Az ízelítő videók, és képregények mellett ezúttal egy új Akali történetet hozott számunkra a Riot Games.

Az íj és kunai történetének rövidített összefoglalója következik. Vigyázat, spoileres tartalom

Akali és az ezüst vadkan

A történetünk egy Ioniai tanonccal kezdődik, akit Faeynek hívnak. Ő és pár társa vadászatra indul, hogy elejtsenek egy ezüst vadkant, ezzel bizonyítva, hogy készen állnak a nagyobb feladatokra is. A terv jól is alakult egészen addig, míg váratlanul a semmiből a kis Akali meg nem jelent. A 9 éves kislány tönkre tette a vadászatot, és a vadkan pedig elmenekült. Faey bosszús volt Akalira, hisz az állat már a kezében volt.

A vadász parti visszatért, és a nem engedélyezett túra miatt rögtön megkapták a magukét Akali anyjától, Mayym Jhomen Tethitől. A tanoncok Akalit hibáztatták, de Faey előrelépett és magára vonta a felelősséget. Büntetésül az egész bandától megvonták a vacsorát aznap estére. Mayym nem csak Akali anyukája volt, hanem Faey mentora is. Az este folyamán négyszemközt megbeszélték a történteket, és a mester felvilágosította a lányt a valóság és a spirituális világ kapcsolatáról. Emellett azt is elmondta, hogy addig nem vehet részt a beavatáson Faey, ameddig az összes társa készen nem áll.

Eközben kis Akalit meglátogatja Kennen mester. A gyermek elmondja, hogy nagyon zavarja, hogy édesanyja nagyobb figyelmet szán tanítványára, mint a saját lányára. A yordle felvilágosítja, hogy ez azért van, mert Mayym ígéretet tett Faey szüleinek, hogy gondját viseli lányuknak haláluk után. Akali a választól megbékél, hisz saját apját is gyilkosok vették el tőle.

Kennen, a kislányt magára hagyva Mayymhez siet, hogy megbeszéljék a noxusi és Zed által vezetett felkelők növekvő fenyegetéseinek veszélyeit. Mayym lépni akar, míg a Yordle mester óvatosságra inti. A megbeszéléshez Shen is csatlakozik, aki a frissen választott vezetője lett a népnek. Mivel Shen nem tud elvonatkoztatni Zed iránt érzett dühétől, ezért a megbeszélés félbemarad. Faey a parton fut bele Akaliba, aki egy szilvát ad a lánynak engesztelésül, amiért tönkretette a vadászatot. A 12 éves lány húgaként tekint Akalira, ezért megosztja vele a gyümölcsöt.

Veszély a falunál

Telnek múlnak a napok Faey pedig az íjászatot gyakorolja. Frusztrálja, hogy mestere nem akarja, hogy részt vegyen a beavatáson, ezért amikor megtudja, hogy Akali és tanonc társai az utasítást megtagadva, ki akarnak osonni a faluból velük tart. A közeli fákon találja meg a többieket, akik egy Noxus által irányított ioniai bandába futnak bele. Ahelyett, hogy elmenekülnének az ellenséges erők elől Faey egy tervet eszel ki, amivel elüldözhetik a navori testvériséget. Akalit arra kérte a lány, hogy álljon távolabb készenlétben, ha értesíteni kéne a felnőtteket. A terv sikeres volt, és az ioniai banda elmenekült, mielőtt azonban ünnepelni tudtak volna egy gonosz szellem jelent meg, aki az erdőt kísértette.

A szellem elfogta Faey társait. A lány próbálta kiszabadítani a tanoncokat az erdő fogságából, azonban egyedül nem sikerült neki. A semmiből ismét megjelent Akali, aki elterelte a lélek figyelmét, így Faey ki tudta szabadítani a többieket. A szörny elfogta Akalit, Faeyt pedig súlyosan megsebesítette. Ekkor bukkant fel Mayym, Kennen és Shen, akik megmentették a lányokat és legyőzték a lelket.

Faey miután felébredt észrevette bekötözött lábát. Rájött, hogy soha többet nem lesz képes talpra állni, amiért egyedül Akalit okolta. Az álma, hogy beavatott legyen ezzel örökre odalett. Mayym megígérte a lánynak, hogy találnak gyógymódot a lábára, és egyszer újra járni fog. Akalit teljesen elöntötte a féltékenység látva, hogyan öleli anyja Faeyt, és könnyeivel küszködve az erdőbe menekült.

Ezzel a történettel lehet egy új hőst teasel nekünk a Riot, mindenesetre jó látni, ahogy színesedik a LoL világa.

Ti szoktátok követni ezeket a történeteket?

×