A mostani meccs nézőszáma a tavalyi tavaszi döntő számaival vetekedik. Az összecsapást végül a G2 nyerte.

A tavaly egészen a világbajnokság döntőjéig menetelő európai G2 ismét bizonyíthatott a hazai pályán (legalábbis kontinens szinten hazai). A francia csapat ráadásul emelett kétszeres címvédő a League of Legends európai bajnokságában (LEC), hiszen tavaly a tavaszi és a nyári döntőt is ők nyerték meg.

Az idei tavaszi szezon harmadik hetén ismét összecsaphattak nagy riválisukkal, a narancssárga Fnatic-kal. A Fnatic annak idején még 2018-ban tagadta meg tőlük a döntőben a bajnoki címet, de a tavalyi nyári döntőt is ellenük játszották. A mérkőzés most is szorosnak tűnt az elején, de a jelenlegi egy-egy körös csoportkörben forgandó a győzelem. Így a mid és a late game idejére a G2 annyira elhúzott, hogy egyértelműen felülkerekedtek, és meg is nyerték a meccset.

Az összecsapás azonban nem is csak az eredmény, hanem az érdeklődés miatt is jelentős. Az Esports Charts összesítése szerint a top nézőszám a meccs alatt elérte a 475 ezret. Jegyezzük meg ehhez a számhoz, hogy tavaly a LEC tavaszi döntőjén (amit a G2 az Origen ellen játszott) ugyanez a szám 477 ezer volt.

Az összesítés / Kép: escharts.com

Jól látszik tehát, hogy mind a G2, mind a Fnatic nagy nézettséget tud hozni az európai LoL-versenyeken, de ugyanakkor az is kiolvasható ebből az adatból, hogy maga az esport is egyre népszerűbbé válik. Kíváncsian várjuk, az idei LEC döntőre mekkora lesz majd az érdeklődés – főleg, hogy a meccset Budapesten játsszák.

Ti a G2-nak vagy a Fnaticnak drukkoltatok inkább ezen a meccsen?

×