Miután Dan Houser, a GTA játékok kreatív vezetője ott hagyta a céget, jogos volt az aggodalom, de az anyavállalat vezérigazgató csitítja a kedélyeket.

A GTA és a Red Dead Redemption sorozatokért felelős Rockstar Games anyavállalata, a Take Two idei évértékelőjében számos érdekes utalást ejtett a jövőre nézve. Ahogy arról a VGC is beszámolt, Strauss Zelnick vezérigazgató például hosszasan fejtegette, miért is nem olyan tragikus, hogy Dan Houser, a GTA sorozat eddigi kreatív vezetője ott hagyta az általa alapított vállalatot.

„Dan már hosszú szabadságon volt 2019 tavasza óta. Azóta testvére, Sam Houser irányítja a vállalatot elnöki pozícióban, és nagyszerű a csapatmunka.” Ahogy fogalmazott, a kiadó „soha nem volt erősebb pozícióban.”

Kicsit érdekes a fejtegetés, és könnyű találgatásokba merülni, hogy vajon miért próbálja ilyen erőteljesen nyugtatni a befektetőket. Ám ne felejtsük el, hogy a befektetőkkel épp így kell kommunikálnia a cégnek, hiszen egy ekkora név távozása komoly részvényár-visszaesésekhez vezethet. Azt kerek perec leszögezte: „nem várhatóak további nagy kaliberű távozások.”

Most már tényleg majdnem hivatalos, hogy fogalmunk sincs mikor jön a GTA VI

Természetesen az évértékelő újabb adag olajat öntött a GTA VI feltételezett bejelentésének tüzére. A Take-Two feje ugyanis úgy fogalmazott: több nagy franchise-ukban is várhatóak új címek a „következő 5 évben”. Hogy konkrétumok nélkül ez mire utalhat, azt pedig relatíve nehéz eldönteni, hiszen számos nagy franchise a vállalat tulajdonában áll.

Az egyik legvalószínűbb versenyző a Mafia széria. Azt tudjuk, hogy a fejlesztő Hangar 13 épp új játékon dolgozik, és a Mafia 3 megjelenése óta már négy év telt el. Ez a két információ együtt eléggé garantálja, hogy ide várható az egyik nagy megjelenés idén.

 

Annyi még kiderült a tájékoztatóból, hogy egy AAA játékról fogunk még új információkat kapni a következő hónapokban. A GTA rajongók ezt természetesen a GTA VI bejelentéseként értelmezik, de ne felejtsük el, hogy a Take-Two név alatt készülnek a Bioshock játékok is, melynek legutóbbi része ugyanúgy hét éve jelent meg.

Tehát igazából nem vagyunk előrébb, viszont a marketingesek egy újabb hírmorzsát adtak a médiumoknak, hogy csámcsogjunk rajta egy kicsit. Úgyhogy csámcsogunk!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×